اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار (EFT) بر بهبود الگوهای ارتباطی زوجین
نصیرالدین جاویدی1 ، علی اکبر سلیمانی2 ، خدابخش احمدی3 ، منا صمدزاده
1- استادیار،گروه روانشناسی،دانشگاه علم وفرهنگ، تهران،ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) ، تهران،ایران
3- کارشناس ارشد، روان‌شناسی- خانواده درمانی، مرکز تحقیقات مدل­سازی در سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده هدف: این پژوهش جهت بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر بهبود الگوهای ارتباطی زوجین طراحی شده است. روش: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی است و حجم نمونه شامل 60 نفر(30 زوج) شهر مشهد در سال 91 می باشد که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه تصادفی ساده به دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند.ابزار پژوهش شامل:پرسشنامه 35 جمله ای الگوهای ارتباطی می باشد. همچنین وضعیت سن،طول عمر ازدواج و میزان تحصیلات زوجین بررسی شد و نتایج با آزمون کوواریانس تحلیل شد. یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان می دهد که تفاوت میان میانگین های پیش آزمون، پس آزمون در عامل درمان میان دو گروه از نظر آماری معنی دار است. به عبارت دیگر عامل زوج درمانی سبب بهبود نمرات الگوهای ارتباطی آزمودنی ها در مقایسه با گروه کنترل شده است. نتیجه گیری: نتیجه می گیریم که عامل درمان باعث ایجاد این تفاوت شده و به عبارتی آموزش راهبردهای مدیریت هیجان باعث بهبود الگوهای ارتباطی زوجین شده است.
واژه‌های کلیدی: هیجان، زوج درمانی، الگوهای ارتباطی
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1392/8/24

جاويدي ن, سليماني ع ا, احمدي خ, صمدزاده م. The effectiveness of emotionally focused couples therapy (EFT) to improve communication patterns in couples. RBS 2013; 11 (5) :402-410

جاویدی نصیرالدین، سلیمانی علی اکبر، احمدی خدابخش، صمدزاده منا. اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار (EFT) بر بهبود الگوهای ارتباطی زوجین. تحقیقات علوم رفتاری. 1392; 11 (5) :402-410