logo
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )                   جلد ۲۰ شماره ۲ صفحات ۳۵۴-۳۴۳ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahramzadeh M, Sepahvandi M, Rezaei F. Comparison the Effectiveness of Schema Couple Therapy and Mindfulness-Based Cognitive Therapy on Marital Intimacy in Couples Exposed to Divorce. RBS 2022; 20 (2) :343-354
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1363-fa.html
بهرام زاده ماکوان، سپهوندی محمد علی، رضایی فاطمه. مقایسه اثربخشی زوج‌درمانی با رویکرد طرح‌واره و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر صمیمت زناشویی زوجین در معرض طلاق. تحقیقات علوم رفتاری. ۱۴۰۱; ۲۰ (۲) :۳۴۳-۳۵۴

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-۱-۱۳۶۳-fa.html


۱- دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، خرم آباد، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
۲- استادیار گروه روانشناسی، خرم آباد، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران. ، Sepahvandi.mo@lu,ac.ir
۳- استادیار گروه روانشناسی، خرم آباد، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
چکیده:   (۱۱۶۶ مشاهده)
زمینه و هدف: صمیمیت زناشویی در زوجین  در حال طلاق  با  کاستی‌هایی همراه است،  بر این اساس هدف از پژوهش حاضر  مقایسه اثربخشی زوج‌درمانی با رویکرد طرح‌واره و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر صمیمیت زناشویی زوجین در حال طلاق بود.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش حاضر کمی و از نوع مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون و دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان در معرض طلاق مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره و روانشناسی آوای درون شهرستان پاوه در سال ۱۴۰۰ تشکیل می‌دادند که از بین آن‌ها ۴۵ نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش زوج‌درمانی طرح‌واره محور، گروه آزمایش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه گواه جایگزین گردیدند.  در گردآوری اطلاعات از پرسشنامه صمیمیت زناشویی تامسپون و ولکر  استفاده شد.  همچنین برای تجزیه و تحلیل داده‌ها آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر به‌کاربرده شده است.
یافته‌ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که زوج‌درمانی با رویکرد طرح‌واره در افزایش صمیمیت زناشویی تأثیر معناداری داشته است (05/0>p)،  از طرف دیگر درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی نیز در بهبود صمیمیت زناشویی به طور معناداری نتیجه‌بخش بوده است (05/0>p)،  همچنین بین دو گروه زوج‌درمانی با رویکرد طرح‌واره و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در متغیر صمیمیت زناشویی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن بود زوج‌درمانی با رویکرد  طرح‌واره و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در افزایش صمیمیت زنان در معرض طلاق مؤثر بوده است و این دو رویکرد درمانی نتیجه یکسانی در بهبود صمیمیت زناشویی در زنان در معرض و طلاق داشته‌اند.
متن کامل [PDF 530 kb]   (۵۵۸ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/9 | پذیرش: 1401/10/18 | انتشار: 1401/10/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.