logo
دوره 22، شماره 3 - ( 7-1403 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 405-390 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kargar N, Movahedinia A, Mohammad Tehrani H. Predicting change blindness based on scene complexity, stimulus emotional load, symbolic memory, and sustained attention. RBS 2024; 22 (3) :390-405
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1765-fa.html
کارگر نسیم، حسینی فرد سید مهدی، محمد طهرانی حسن. پیش بینی کوری نسبت به تغییرات بر اساس پیچیدگی صحنه، بار هیجانی محرک، حافظه نمادین و توجه پایدار. تحقیقات علوم رفتاری. 1403; 22 (3) :390-405

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1765-fa.html


1- گروه روانشناسی، واحد زرند، دانشگاه آزاد اسلامی، زرند، ایران
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران‌ ، smhf56@gmail.com
3- گروه روانشناسی، واحد زرند، دانشگاه آزاد اسلامی، زرند، ایران.
چکیده:   (203 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اینکه عوامل زیادی از جمله توجه تقسیم شده و توجه پایدار می توانند بر تشخیص تغییر اثر بگذارند؛ بنابراین هدف این پژوهش، پیش بینی کوری تغییرات بر اساس مولفه های پیچیدگی صحنه، بارهیجانی محرک، حافظه نمادین و توجه پایدار می باشد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش از نوع رابطه ای- اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی واحد زرند بود که از میان آنها 200 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. . جهت جمع آوری داده ها از تصاویر واقعی با بار هیجانی مثبت، منفی و خنثی در قالب نرم افزار تهیه شده برای سنجش کوری تغییر، بار هیجانی محرک و پیچیدگی محرک استفاده شد. همچنین برای سنجش حافظه نمادین از آزمون اسپرلینگ و از آزمون عملکرد پیوسته  برای سنجش توجه پایدار استفاده شد. الگویابی معادلات ساختاری و همچنین تحلیل عوامل تائیدی از طریق تحلیل مسیر و الگویابی معادلات ساختاری (SEM)، اعمال گردیدند. تمام تحلیل ها با استفاده از AMOS و SPSS نسخه 21 و از ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد.
یافته‌ها: با توجه به یافته های پژوهش شاخص های ارائه شده برازش کامل مدل را نشان دادند. در مدل نهایی نسبت مجذور خی دو به درجه آزادی یا مجذور کای نسبی (10/2)،  شاخص نیکویی برازش (GFI) برابر با 97/0،  شاخص نیکویی برازش تعدیل یافته (AGFI) برابر با 97/0،  شاخص برازندگی افزایشی (IFI) برابر با 96/0،  شاخص توکر- لویس (TLI) برابر با 92/0، شاخص برازندگی هنجار شده (NFI) برابر با 94/0 و شاخص ریشه میانگین مجذورات خطا (RMSEA) برابر با 06/0 است.
نتیجه‌گیری: یافته ها نشان دادند که مولفه های پیچیدگی صحنه، بار هیجانی محرک، حافظه ی نمادین و توجه پایدار اثر مستقیم و منفی بر کوری تغییر دارند. همچنین یافته ها بیانگر آن است که شاخص های برازندگی اولیه در نایید الگوهای اثرگذار بر کوری تغییر، تناسب داشتن الگو را تایید می کنند.
 
متن کامل [PDF 1419 kb]   (26 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/9 | پذیرش: 1403/5/8 | انتشار: 1403/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.