logo
دوره 18، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 309-300 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminalsadat R, Dortaj F, Delavar A, Hajializadeh K. The Effectiveness of Reality Therapy Training on Marital Burnout in Couple with Marital Conflicts. RBS 2020; 18 (3) :300-309
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-774-fa.html
امین السادات راضیه، درتاج فریبرز، دلاور علی، حاجی علیزاده کبری. تعیین اثر هیپنوتراپی بر عاطفه مثبت و منفی و خودکارآمدی زنان دارای سابقه شکست عاطفی. تحقیقات علوم رفتاری. 1399; 18 (3) :300-309

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-774-fa.html


1- دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.
2- استاد، گروه روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. ، dortajf@gmail.com
3- استاد، گروه روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
4- دانشیار، گروه روانشناسی، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (3036 مشاهده)
زمینه و هدف: عشق یکی از حیرت­انگیزترین هیجان­هایی است که انسان می­تواند تجربه کند و شکست عاطفی یکی از دردآورترین مشکلاتی است که ممکن است در طول یک رابطه عاشقانه برای هر فردی پیش آید. پژوهش حاضر، با هدف تعیین اثربخشی هیپنوتراپی بر عاطفه مثبت و منفی و خودکارآمدی زنان دارای سابقه شکست عاطفی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش­آزمون- پس­آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه‌ی آماری، تمامی زنان مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهرستان آمل با سابقه شکست عاطفی در سال ۱۳۹۶ بود. تعداد ۳۰ آزمودنی با استفاده از روش نمونه­گیری دردسترس به­عنوان نمونه انتخاب و به­صورت تصادفی در دو گروه مداخله و گواه گمارده شدند. به­منظور اجرای پژوهش، از پرسش­نامه­های آسیب عاطفی راس (۱۹۹۹)، مقیاس عاطفه مثبت و منفی پاناس (۱۹۸۸) و پرسشنامه خودکارآمدی (شوآرتزر و جروسلم، ۱۹۹۵) استفاده شد. آزمودنی­های گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه ۲ ساعته به‌صورت هفتگی تحت مداخله هیپنوتراپی قرار گرفتند ولی گروه گواه مداخله­ای دریافت نکرد. تجزیه‌وتحلیل یافته­های تحقیق با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه­گیری مکرر و تعقیبی بونفرونی در نرم­افزار SPSS انجام شد.
یافته‌ها: نتایج آزمون آنالیز واریانس با اندازه­گیری مکرر نشان داد ۸ جلسه آموزش هیپنوتراپی موجب افزایش معنادار در عاطفه مثبت (۰۰۱/۰p<) و خودکارآمدی (۰۰۱/۰p<) و کاهش معنادار عاطفه منفی (۰۰۱/۰p<) در گروه آزمایش به نسبت گروه گواه گردید که حاکی از تأثیر معنادار هیپنوتراپی بر بهبود افراد با سابقه شکست عاطفی بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­های پژوهش می­توان از هیپنوتراپی برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به آینده در افراد با سابقه شکست عاطفی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1072 kb]   (1234 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/4/23 | پذیرش: 1399/8/4 | انتشار: 1399/9/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.