دوره 15، شماره 3 - ( 7-1396 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 385-378 | برگشت به فهرست نسخه ها

یاوری م, مظاهری م. Management of Depression based on Integrated Medicine Viewpoint. RBS 2017; 15 (3) :378-385
یاوری مریم، مظاهری محمد. مدیریت افسردگی از دیدگاه طب تلفیقی. تحقیقات علوم رفتاری. 1396; 15 (3) :378-385

1- استادیار، گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زمینه و هدف : اختلال افسردگی، از جمله شایع‌ترین مشکلات روان‌پزشکی محسوب می‌شود که در صورت عدم درمان، نتایج زیانباری را در عملکرد فرد به وجود می‌آورد. درمان رایج این اختلال شامل مهار کننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (Serotonergic Substance Reuptake Inhibitors یا SSRIs)، ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای (Tricyclic Antidepressants یا TCAs)، چهار حلقه‌ای و مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز (Monoamin Oxidase Inhibitors یا MAOIs) می‌باشد. در بعضی منابع، درمان‌های گیاهی نیز برای درمان این اختلال توصیه شده است. مواد و روش‌ها: مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی درمان‌های رایج و گیاهی درمان اختلال افسردگی انجام شد. مطالب مربوط به موضوع افسردگی از منابع مختلف پزشکی ایرانی جمع‌آوری و سپس با مشورت با استادان صاحب‌نظر، جمع‌بندی و تدوین گردید. روش‌های درمانی استاندارد مطرح در کتاب‌ها و مقالات پزشکی رایج نیز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، درمان‌های افسردگی از هر دو دیدگاه جمع‌بندی و ارایه شد. یافته‌ها: در مطالعات مختلف، داروهای گیاهی اثرات قابل ‌توجهی در درمان افسردگی نشان داده‌اند و می‌توانند انتخاب مناسبی برای درمان این اختلال در همراهی با داروهای رایج باشند. نتیجه‌گیری: از میان درمان‌های مؤثر جهت درمان افسردگی بر حسب شدت آن، شغل، مدت افسردگی، عود افسردگی و سایر بیماری‌های همراه، پزشک معالج اقدام به استفاده از مناسب‌ترین و ارزان‌ترین روش موجود خواهد کرد. در این راستا، انجام مطالعات وسیع‌تر ضروری به نظر می‌رسد تا جنبه‌های بیشتری از اثربخشی و بی‌عارضه بودن درمان‌های مکمل را آشکار نماید.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، طب سنتی، طب تلفیقی
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1396/7/23 | انتشار: 1396/7/23