دوره 14، شماره 2 - ( 9-1395 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 249-244 | برگشت به فهرست نسخه ها

ابراهيمي ا, ضرغام حاجبي م, ترکان ع, استقلاليان آ, ميرزا حسيني ح. The Problems of Students’ Dormitory Life; A Study by Qualitative Method. RBS 2016; 14 (2) :244-249
ابراهیمی امراله، ضرغام حاجبی مجید، ترکان علیرضا، استقلالیان آزاده، میرزا حسینی حسن. مشکلات زندگی خوابگاهی دانشجویان؛ یک مطالعه به روش کیفی. تحقیقات علوم رفتاری. 1395; 14 (2) :244-249

1- استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
2- دانشجوی دکترای مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان ( خوراسگان)، اصفهان، ایران
3- کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی، مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زمینه و هدف : مشکلات مختلفی در دوران دانشجویی، همواره گریبانگیر دانشجویان می‌باشد. یکی از این مشکلات، زندگی در شرایط خوابگاهی و دور از زادگاه، شهر و خانواده دانشجو است که می‌تواند مشکلات زیادی را برای وی به ارمغان بیاورد. علاوه بر آن، خود زندگی خوابگاهی نیز می‌تواند مشکلاتی داشته باشد که بر دشواری زندگی خوابگاهی بیافزاید. هدف این پژوهش بررسی مشکلات زندگی خوابگاهی به روش کیفی بود. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی و به روش تحلیل محتوا صورت گرفت. داده‌ها به صورت 12 مصاحبه نیمه ساختاریافته با دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی جمع‌آوری شد. نمونه‌گیری به صورت هدفمند در سال 1394 آغاز و تا اشباع داده‌ها ادامه یافت. تحلیل داده‌ها هم‌زمان با جمع‌آوری داده‌ها و به روش آنالیز محتوای کیفی انجام گردید. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها منجر به استخراج 13 درون‌مایه شد که تجارب مشارکت کنندگان را از پیامدهای مشکلات زندگی خوابگاهی نشان می‌داد. این مشکلات شامل امکانات، تغذیه، رفتار پرسنل و مسؤولان، فعالیت‌های فرهنگی، تفریحی و مذهبی، هم اتاقی‌ها، هزینه‌های خوابگاه، بهداشت و... بود که هر کدام از این مشکلات رنج‌هایی را برای دانشجویان به دنبال داشت. نتیجه‌گیری: مشکلات زندگی خوابگاهی تأثیرات منفی مستقیمی بر روند تحصیلی دانشجویان می‌گذاشت که می‌توان جهت رفع آن‌ها تلاش نمود.
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1395/9/25