دوره 11، شماره 5 - ( 8-1392 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 390-375 | برگشت به فهرست نسخه ها

عبدي ر, بخشي پور رودسري ع, محمودعليلو م, فرنام ع. Efficacy evaluation of unified transdiagnostic treatment on reduction of symptoms severity in women with generalized anxiety disorder. RBS 2013; 11 (5) :375-390
عبدی رضا، بخشی پور رودسری عباس، محمودعلیلو مجید، فرنام علیرضا. ارزیابی کارایی درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش شدت نشانه های زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر. تحقیقات علوم رفتاری. 1392; 11 (5) :375-390

1- دانشیار، گروه روان‌شناسی، دانشکده روا‌ن‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2- استاد، گروه روا‌ن‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (2080 مشاهده)
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA زمینه و هدف : هدف پژوهش حاضر بررسی کارایی درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش نشانه‌های آسیب‌شناختی افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بود .   مواد و روش‌ها: در این پژوهش از طرح تجربی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهمزمان استفاده شد. سه نفر زن مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر از طریق مصاحبه تشخیصی و مصاحبه بالینی ساختاریافته براساس معیارهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی DSM-IV   برای محور یک به روش نمونه گیری هدفمند در سال 1390 از بین بیماران دو مرکز خدمات مشاوره‌ای و روان‌پزشکی شهر تبریز انتخاب شدند .   بیماران پس از احراز شرایط درمان، وارد فرایند درمان شدند. کارآیی پروتکل درمان فراتشخیصی یکپارچه در طی در سه مرحله مداخله (خط پایه، درمان 12 جلسه‌ای و پیگیری 6 هفته‌ای) با استفاده از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا PSWQ ، نسخه چهارم پرسشنامه اختلال اضطراب فراگیر GADQ-V و مقیاس کلی شدت و آسیب اضطراب (OASIS) مورد بررسی قرار گرفت . داده‌ها به روش ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا (RCI)   و فرمول درصد بهبودی تحلیل شدند.   یافته‌ها: نتایج نشان دادند که تأثیر درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش شدت آماج‌های درمان ) نگرانی، نشانه‌های اختلال اضطراب فراگیر و شدت اضطراب و آسیب عملکرد) در زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر هم از نظر آماری در سطح (05/0 > p ) و هم از نظر بالینی معنی‌دار است. نتیجه‌گیری: روش درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش نشانه‌ها و بهبود علایم بالینی اختلال اضطراب فراگیر از کارآیی لازم برخوردار است. واژه‌های کلیدی : درمان فراتشخیصی یکپارچه؛ اختلال اضطراب فراگیر؛ نگرانی .
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1392/8/24