logo
دوره 11، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عطاري ع, امين الرعايا م. Diagnostic and statistical manual of mental disorders, fifth edition. RBS 2013; 11 (2)
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-308-fa.html
عطاری عباس، امین الرعایا مهین. Diagnostic and statistical manual of mental disorders, fifth edition. تحقیقات علوم رفتاری. 1392; 11 (2)

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-308-fa.html


1- کارشناس ارشد پژوهشی، مرکز تحقیقات روان تنی و مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (4772 مشاهده)
مهم‌ترین طبقه‌بندی‌های روان‌پزشکی عبارت است از راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی DSM (Diagnostic and statistical manual of mental disorders) که توسط انجمن روان‌پزشکی آمریکا به وجود آمد و دیگری طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها ICD (International classification of diseases) که توسط سازمان بهداشت جهانی شکل گرفت. اولین چاپ DSM در سال 1952 توسط کمیته نام‌گذاری و آمار انجمن روان‌پزشکی آمریکا منتشر گردید و پس از آن پنج چاپ بعدی تألیف گردید: DSMII در 1968، DSMIII در 1980، DSMIIIR در 1987، DSMIV در 1994 و سرانجام DSMIV-TR در سال 2000 تألیف شد. هدف از این مطالعه، مرور اجمالی در زمینه تغییرات و اصلاحات جدید DSM (تفاوت DSM-IVTR با DSM-V) بود. با بررسی سایت‌های مرورگر معتبر علمی نظیر Google scholar، Medline، Pubmed، SID، Magiran، Iran medex و سایت DSM-V متعلق به انجمن روان‌پزشکی آمریکا مقالات مرتبط با موضوع این مقاله استخراج و جمع‌بندی گردید. DSM-V قرار است تا در ماه می سال 2013 به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای بهداشت روان به جامعه پزشکی ارایه گردد. در پنجمین چاپ جدید DSM تغییرات اساسی در پاره‌ای از طبقه‌بندی‌ها، اصطلاحات تشخیصی و معیارهای تشخیصی صورت گرفته است و ضروری است تا دست‌اندرکاران بهداشت روان با این اصلاحات آشنا گردند. از جمله اصلاحات و تغییرات مهم در DSM-5 می‌توان به مواردی همچون ارایه معیار تشخیصی برای افسردگی- اضطراب میکس (MAD یا Mixed Anxiety Depressive)، سندرم خفیف سایکوز، رفتار خودکشی، همچنین تغییر در بعضی معیارهای تشخیصی نظیر پدوفیلی، اختلالات ارتباطی Communication disorders، اختلالات شناختی و اختلالات خلقی، جدا شدن OCD (Obsessive–compulsive disorder) و PTSD (Posttraumatic stress disorder) از زیرمجموعه اختلالات اضطرابی به عنوان یک گروه تشخیصی مجزا، اشاره نمود. تغییرات اساسی در طبقه‌بندی اختلالات سوماتوفورم و اختلالات شخصیت ارایه یک فرمولاسیون مصاحبه فرهنگی از جمله تغییرات نگرشی در DSM محسوب می‌گردد. برجسته‌ترین تغییر را می‌توان در گرایش از طبقه‌بندی Categorical به سمت Dimensional و توجه به بعضی جنبه‌های اتیولوژیک اختلالات نام برد. واژه‌های کلیدی: طبقه‌بندی، اختلالات روان‌پزشکی، DSM-V
متن کامل [PDF 0 kb]   (800 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1392/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.