دوره 10، شماره 1 - ( 11-1391 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

منجزي ف, شفيع آبادي ع, سوداني م. A study of Islamic communication Style and Religious attitudes on improvement of marrital satisfaction. RBS 2013; 10 (1)
منجزی فرزانه، شفیع آبادی عبدالله، سودانی منصور. بررسی اثر ارتباط اسلامی و نگرش‌های مذهبی بر بهبود رضایت زناشویی. تحقیقات علوم رفتاری. 1391; 10 (1)

1- استاد، گروه مشاوره، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، خوزستان، ایران.
چکیده:   (2051 مشاهده)
زمینه و هدف : یکی‌ از اقدامات اولیه بهداشت روانی، رضایت زناشویی و مساعدسازی محیط خانوادگی است، از این‌ رو به عنوان هدف پژوهش لحاظ گردید. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری با گروه شاهد بود. جامعه آماری تحقیق 60 زوج شهر اصفهان بودند که برای حل مشکلاتشان داوطلب شدند در این برنامه شرکت کنند. ملاک انتخاب زوجین با طول مدت ازدواج 7-3 سال بودند. ابزار مورد استفاده پرسش‌نامه 47 سؤالی رضایت زناشویی Enrich بود. نمونه مطالعه 30 زوج بود که کم‌ترین نمره را در پیش‌آزمون گرفتند. هر دو گروه آزمایش و شاهد 15 زوج بودند، که به طور تصادفی انتخاب شدند. گروه آزمایش به مدت 6 هفته در برنامه مهارت ارتباطی شرکت کردند، جلسات هفتگی 5/1 ساعت بوده است. در پایان برنامه مقیاس رضایت زناشویی برای هر دو گروه اجرا و آزمون پیگیری، یک ماه بعد انجام شد. به منظور تجزیه و انجام داده‌ها از تحلیل کواریانس ( MANCOVA ) استفاده شد. یافته‌ها: اثر ارتباط اسلامی و نگرش‌های مذهبی بر رضایت‌ زناشویی زوج‌ها در پس‌آزمون و پیگیری مؤثر بوده است (05/0 < P). همچنین بین نمرات پیش‌آزمون با پس‌آزمون و پیگیری گروه مداخله تفاوت معنی‌داری مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش پیشنهاد می‌شود که در مشاوره زناشویی از سبک ارتباط اسلامی و نگرش‌های مذهبی برای افزایش رضایت زناشویی استفاده کنند. واژه‌های کلیدی: ارتباط زناشویی، رضایت زناشویی، تجانس مذهبی، ارتباط ‌اسلامی، نگرش‌های مذهبی.
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1398/11/20