دوره 9، شماره 3 - ( 6-1390 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

محمودعليلو م, حميدي ص, شيرواني ا. Comparison of executive function and sustained attention in students with obsessive–compulsive, high schizotypal and overlapping symptoms with the normal group. RBS 2011; 9 (3)
محمودعلیلو مجید، حمیدی صمد، شیروانی امیر. مقایسه کارکردهای اجرایی و توجه پایدار در دانشجویان دارای علایم وسواسی- اجباری، اسکیزوتایپی بالا و علایم همپوش با گروه بهنجار. تحقیقات علوم رفتاری. 1390; 9 (3)

1- کارشناس ارشد، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (2063 مشاهده)
زمینه و هدف : پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکردهای اجرایی و توجه پایدار در دانشجویان دارای علایم وسواسی- اجباری، اسکیزوتایپی بالا و علایم همپوش با گروه بهنجار صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این پژوهش به روش پس‌رویدادی (علی- مقایسه‌ای) بررسی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه تبریز انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای، 1570 نفر انتخاب شدند و پرسش‌نامه شخصیت اسکیزوتایپی و پرسش‌نامه بازنگری شده وسواسی- اجباری را تکمیل کردند. سپس در مرحله غربال‌گری به صورت تصادفی از بین افراد باقیمانده در هر گروه 35 نفر و در کل 140 نفر انتخاب شدند و آزمون رنگ- واژه استروپ، آزمون دسته‌بندی کارت‌های ویسکانسین و آزمون عملکرد مداوم را اجرا کردند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از‌ آمارهای توصیفی و ANOVA استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین کارکردهای اجرایی و توجه پایدار در گروه همپوش و اسکیزوتایپی بالا با گروه بهنجار تفاوت معنی‌داری وجود دارد (05/0 < P). اما بین گروه وسواسی- اجباری و گروه بهنجار به استثنای خطای ارتکاب در آزمون، عملکرد مداوم در بقیه شاخص‌ها تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (05/0 < P). نتیجه‌گیری: در گروه همپوش نقایص کارکردهای اجرایی و توجه پایدار، الگوی متفاوتی از گروه وسواسی- اجباری و اسکیزوتایپی بالا داشت و به نظر می‌رسد که این اختلال سیمای بالینی خاصی داشته باشد. واژه‌های کلیدی: کارکردهای اجرایی، توجه پایدار، علایم وسواسی- اجباری، اسکیزوتایپی بالا، علایم همپوش.
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1390/6/24