logo
دوره 8، شماره 2 - ( 11-1389 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مظهري ع, ميرزائيان ح, بهزادي پ, سلجوقي م, شفيعي م. The rate and causes of mortality in hospitalized chronic Schizophrenic patients; a 4-year study. RBS 2011; 8 (2)
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-178-fa.html
مظهری علیرضا، میرزائیان حمیدرضا، بهزادی پریسا، سلجوقی محسن، شفیعی محمدرضا. تعیین میزان و علل مرگ و میر در بیماران اسکیزوفرنیای مزمن؛ یک بررسی 4 ساله. تحقیقات علوم رفتاری. 1389; 8 (2)

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-178-fa.html


1- دکترای پزشکی.، بیمارستان شهیدمدرس. اصفهان،ایران
2- دکترای پزشکی.سازمان بهزیستی اصفهان،ایران .
3- دکترای پزشکی، بیمارستان شهید مدرس اصفهان. ایران
4- کارشناس مدیریت بیمارستان،. بیمارستان شهیدمدرس اصفهان.ایران
چکیده:   (2035 مشاهده)
در اختلال اسکیزوفرنیا 25 درصد بیماران به بستری طولانی نیاز دارند. یکی از مشکلات مهم این بیماران، بیماری‎های جسمی همراه است که بیماران خود از آن‎ آگاهی ندارند و پزشکان نیز برای پی‎گیری آن پافشاری نمی‎کنند؛ این موضوع باعث مرگ ناگهانی تعداد زیادی از مبتلایان می‎شود (1). در فنلاند میزان مرگ و میر در مردان مبتلا به اسکیزوفرنیای مزمن نسبت به زنان بیشتر بوده است (2). مراکز پزشکی آلمان نیز مطالعات شیوع بیشتر خودکشی، بیماری‎های قلبی، سرطان و عفونت ریوی را گزارش کرده‎اند (3). در مراکز روان‌پزشکی آمریکا مرگ‎های ناگهانی، سرطان، نارسایی‎ ارگان‎ها و بیماری‎های قلبی- ریوی بیشترین علل مرگ در این بیماران بوده است (4). هدف این مطالعه بررسی فراوانی و علل مرگ و میر بیماران اسکیزوفرنیای مزمن در بیمارستان روان‌پزشکی شهید مدرس اصفهان بود . در این پژوهش توصیفی، با بررسی پرونده بیماران فوت شده و گواهی فوت آن‎ها، اطلاعات تکمیل شد. بیمارانی مورد مطالعه قرار گرفتند که از زمان پذیرش آن‎ها در بیمارستان بیش از دو سال گذشته بود؛ افراد در صورت داشتن بیماری جسمی همراه، دمانس یا عقب ماندگی ذهنی از مطالعه حذف شدند. این مطالعه روی 252 بیمار اسکیزوفرنیای مزمن طی 4 سال صورت گرفت. از آزمون 2 χ برای بررسی فراوانی مرگ و میر در دو جنس استفاده شد. درصد فراوانی علل مرگ و میر بین بیماران اسکیزوفرنیا به تفکیک دو جنس نیز محاسبه شد.  میزان کل مرگ و میر بیماران مورد مطالعه حدود 27/3 درصد بود که از این میزان 16/4 مربوط به مردان و 94/1 درصد مربوط به زنان بود. این اختلاف از نظر آماری معنی‎داری نبود. مرگ ناگهانی (44 درصد)، آسپیراسیون مواد غذایی (7/14 درصد)، سکته قلبی (88/5 درصد)، افتادن به زمین (9/5 درصد) و علل عفونی (9/8 درصد) به ترتیب از مهم‎ترین علل مرگ بیماران اسکیزوفرنیا بود. بین علل و میزان مرگ و میر بیماران اسکیزوفرنیا در این بیمارستان و دیگر مطالعات صورت گرفته در سایر نقاط دنیا اختلاف وجود دارد. لازم است موارد مرگ ناگهانی با علل ناشناخته با همکاری کادر درمانی و دیگر مراکز ذی‎صلاح نظیر پزشکی قانونی به تشخیص برسد. واژه‌های کلیدی: بستری طولانی مدت، اسکیزوفرنیا، مرگ و میر بیماران روان‌پزشکی.                                            
متن کامل [PDF 80 kb]   (371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1389/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.