logo
دوره 22، شماره 1 - ( 2-1403 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 149-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reyhani S, Ahovan M. The Effectiveness of Emotional Schema Therapy on Regulating Emotions and Reducing High-Risk Behaviors in Female Adolescents. RBS 2024; 22 (1) :137-149
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1704-fa.html
ریحانی سودابه، آهوان مسعود. اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی بر تنظیم هیجانات و کاهش رفتارهای پرخطر در نوجوانان. تحقیقات علوم رفتاری. 1403; 22 (1) :137-149

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1704-fa.html


1- کارشناس ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران.
2- دکتری تخصصی مشاوره، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران. ، masood.ahvan@gmail.com
چکیده:   (218 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی بر تنظیم هیجانات و کاهش رفتارهای پرخطر در نوجوانان دختر صورت گرفت است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل بوده است که در آن 30 نفر به‌عنوان نمونه، به شیوه­ی تصادفی از بین دختران نوجوان متوسطه­ی 14 تا 18 سال شهر مشهد که با مشکل رفتار پرخطر و اشکال در تنظیم هیجان به مرکز مشاوره­ی آموزش‌وپرورش استان خراسان رضوی رجوع کرده بودند، انتخاب شدند و به­طور تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. در این پژوهش از فرم مصاحبه­ی بالینی کودک و نوجوان، پرسشنامه­ی راهبردهای تنظیم هیجان گراس (ERQ) و مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی (IARS) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد بین دو گروه آزمایش و کنترل در همه­ی مؤلفه­های رفتارهای پرخطر به غیر از گرایش به خشونت، تفاوت معنادار وجود داشت و میانگین نمرات پس­آزمون گروه آزمایش به­طور معناداری از میانگین نمرات پس­آزمون گروه کنترل کمتر بود. همچنین، بین دو گروه آزمایش و کنترل در راهبردهای تنظیم هیجان نیز تفاوت معنادار وجود داشت، به صورتی که در راهبرد ارزیابی مجدد میانگین نمرات گروه آزمایش به‌طور معناداری از میانگین نمرات گروه کنترل بیشتر بود و در راهبرد سرکوبی میانگین نمرات گروه آزمایش به‌طور معناداری از میانگین نمرات گروه کنترل کمتر بود.
نتیجه‌گیری: درنتیجه میتوان گفت، طرحواره درمانی هیجانی بر تنظیم هیجانات و کاهش رفتارهای پرخطر در نوجوانان دختر اثرگذار بود.
متن کامل [PDF 1272 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/8 | پذیرش: 1403/3/31 | انتشار: 1403/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.