logo
دوره 21، شماره 4 - ( 11-1402 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 728-719 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadat Madani A, Hasanzade R, Abassi G. The Effectiveness of Cognitive Analytical hypnotherapy on Emotional Regulation and Self-Efficacy in People with Symptoms of Generalized Anxiety Disorder. RBS 2024; 21 (4) :719-728
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1629-fa.html
سادات مدنی سید عبدالله، حسن زاده رمضان، عباسی قدرت الله. اثربخشی هیپنوتراپی تحلیلی شناختی بر تنظیم هیجانی و خودکارآمدی در افراد با علائم اختلال اضطراب فراگیر. تحقیقات علوم رفتاری. 1402; 21 (4) :719-728

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1629-fa.html


1- ، rhassanzadehd@yahoo.com
چکیده:   (651 مشاهده)
زمینه و هدف: اضطراب فراگیر یکی از اختلالات شایع می­باشد و درمان­های روان­شناختی همچون هیپنوتراپی تحلیلی شناختی بر اختلالات مشابه آن اثرگذار بوده است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی هیپنوتراپی تحلیلی شناختی بر تنظیم هیجانی و خودکارآمدی در افراد با علائم اختلال اضطراب فراگیر بود.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه افراد با علائم اختلال اضطراب فراگیر مراجعه‌کننده به خانه مراکز مشاوره شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بود. نمونه‌گیری به صورت در دسترس و ۳۰ نفر از افرادی که بیشترین نمره را در پرسشنامه نگرانی (۱۹۹۰) کسب کردند به­عنوان نمونه انتخاب شدند و سپس با گمارش تصادفی، ۱۵ نفر به گروه آزمایشی و ۱۵ نفر به گروه کنترل به­صورت تصادفی و با روش قرعه­کشی تخصیص داده شدند. گروه آزمایشی، به مدت ۸ جلسه، هفته ای دو بار و به مدت ۶۰ دقیقه تحت هیپنوتراپی تحلیلی شناختی قرار گرفتند. در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای را دریافت نکرد. جهت جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های نگرانی ایالت پنسیلوانیا (۱۹۹۰)، خودکارآمدی شرر (۱۹۶۱) و تنظیم هیجان گراس (۲۰۰۳) استفاده شد. به­منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون­های توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و تحلیل کواریانس با نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که هیپنوتراپی تحلیلی شناختی بر تنظیم هیجانی و خودکارآمدی در افراد با علائم اختلال اضطراب فراگیر در مرحله پس‌آزمون موثر بود (۰۰۱/۰p<).
نتیجه‌گیری: باتوجه‌به نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از مداخله هیپنوتراپی تحلیلی شناختی بر افزایش تنظیم هیجانی و خودکارآمدی در افراد با علائم اختلال اضطراب فراگیر، را می­توان پیشنهاد نمود.
متن کامل [PDF 1363 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/11 | پذیرش: 1402/11/2 | انتشار: 1402/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.