logo
دوره 20، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 759-746 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazem Zadeh Atoofi M, Naziry G, Mohammadi M, Behzadi poor S. The Comparison of The Effectiveness of Mindfulness-Based Sexual Relationship Therapy and Cognitive-Behavioral Sex Therapy on Disorder’s Symptoms in Women with Orgasmic Disorder: A Double-Blind Randomized Clinical Trial. RBS 2023; 20 (4) :746-759
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1451-fa.html
کاظم زاده عطوفی مهرداد، نظیری قاسم، محمدی مسعود، بهزادی پور ساره. مقایسه اثربخشی درمان رابطه جنسی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان جنسی شناختی- رفتاری بر علائم اختلال در زنان مبتلا به اختلال ارگاسم: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور. تحقیقات علوم رفتاری. 1401; 20 (4) :746-759

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1451-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی روان‌شناسی بالینی، گروه روان‌شناسی بالینی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2- استادیار، گروه روان‌شناسی بالینی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران. ، atoofi.m@gmail.com
3- استادیار ، گروه روان‌شناسی بالینی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
4- استادیار، گروه روان‌شناسی بالینی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
چکیده:   (1228 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی اثربخشی مداخلات مبتنی بر ذهن‌آگاهی در درمان زنان مبتلا به اختلال ارگاسم و مقایسه آن با درمان شناختی-رفتاری می­پردازد. اگرچه این رویکرد به طور گسترده در روان درمانی کاربرد دارد اما اخیراً در درمان اختلال عملکرد جنسی زنان معرفی شده است.
روش­ها: از طریق یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده 50 زن متأهل که تشخیص اختلال ارگاسم را دریافت کرده بودند، وارد مطالعه شدند. پس از معرفی مطالعه و رضایت آگاهانه، از طریق تخصیص تصادفی 25 زن در گروه مداخله (مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی) و۲۵ زن در گروه کنترل (درمان شناختی-رفتاری) قرار گرفتند.  به مراجعان توضیح داده شد که ارزیابی مداخلات آن­ها از طریق پروتکل تحقیقاتی انجام می­شود و در نهایت آن‌ها  در مورد مداخله خود کور شدند. همچنین تمامی داده­ها براساس کدهای کور در اختیار محقق و مشاور آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: با اطمینان 95% می­توان نتیجه گرفت که در مقایسه با نتایج ثبت شده قبل از مداخله، مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی باعث بهبود علائم زنان مبتلا به اختلال ارگاسم در طول دوره مطالعه شد که تأثیر متقابل معنی­دار بین درمان و زمان را تأیید کرد. تجزیه و تحلیل واریانس چند متغییره بین نمرات پرسشنامه ارزیابی ارگاسم شرکت­کنندگان، تغییرات معنی­دار را در طول زمان برای هریک از دو گروه تأیید کرد. همچنین نتیجه­گیری شد که تأثیر مداخلات در طول زمان در گروه مداخله به طور معنی­داری بیشتر بود.
نتیجه‌­گیری: یافته­ها نشان می­دهد که درمانگران باید کمک به مراجعان را در جهت ایجاد مهارت­های ذهن­آگاهی در طول تجربیات جنسی مورد توجه قرار دهند. ذهن­آگاهی جنسی مهارتی را فراهم می­کند که افراد می­توانند بدون دخالت شریک زندگی خود آن را پرورش دهند و ممکن است به افراد کمک کند تا تلاش بیشتری برای ارتقاء سلامت جنسی و بهبود کیفیت رابطه جنسی داشته باشند.
متن کامل [PDF 1558 kb]   (593 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/11/5 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1401/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.