Norouzi M, Kajbaf M B. The Effectiveness of Treatment Based on Acceptance and Commitment on Mental Health and Cognitive Fusion of Girls with Emotional Breakdown. RBS 2023; 20 (4) :634-647
URL:
http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1416-fa.html
۱- کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه اصفهان، ایران.
۲- استاد گروه روانشناسی، دانشگاه اصفهان، ایران. ، m.b.kaj@edu.ui.ac.ir
چکیده: (۱۸۷۳ مشاهده)
زمینه و هدف: عشق میتواند یکی از هیجانانگیزترین رخدادهای زندگی هر فردی باشد و شکست عاطفی میتواند یکی از رنجآورترین تجاربی باشد که ممکن است فرد به دنبال رابطه عاشقانه با آن روبرو شود. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر سلامت روان و همجوشی شناختی دختران دارای شکست عاطفی بود.
مواد و روشها: روش تحقیق از نوع نیمه تجربی میباشد. جامعه آماری پژوهش موردنظر شامل کلیه دانشجویان دختر مشغول به تحصیل سال 99-98 دانشگاه اصفهان بود. تعداد اعضای نمونه شامل سی نفر از دانشجویان دختر مراجعهکننده به مرکز مشاوره دانشگاه اصفهان بودند. نمونهگیری بهصورت در دسترس انجام شد. سپس از داوطلبان پرسشنامه نشانگان ضربه عشق گرفته شد و صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفت. دادهها در این پژوهش، توسط پرسشنامه سلامت روان و پرسشنامه همجوشی شناختی در سه مرحله (پیشآزمون، پسآزمون و پی گیری) گردآوری شد. اطلاعات با استفاده از آزمونهای متناسب آماری (انحراف معیار، میانگین، آزمون موچلی، واریانس، آزمون تعقیبی بنفرونی) و نرمافزار SPSS-21 انجام شد.
یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، همجوشی شناختی و سلامت روان گروه آزمایش را در سطح معناداری به ترتیب، کاهش و افزایش دهد.
نتیجهگیری: بهطورکلی میتوان گفت که در مداخلات درمانی شکست عاطفی، از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بهعنوان کاهشدهنده علائم همجوشی شناختی و افزایشدهنده سلامت روان استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/9/21 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1401/12/16