1- کارشناسی ارشد مشاوره شغلی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. ، farahbakhsh@atu.ac.ir
3- استادیار، گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
چکیده: (1351 مشاهده)
زمینه و هدف: با شیوع بیماری کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ در کشور چین و همهگیر شدن سریع آن در جهان، این مسئله به یک معضل جهانی با مخاطرات جسمی و روانی تبدیلشده است. ازآنجاییکه کارکنان کادر درمان در خط اول مبارزه با این بیماری قرار دارند، بهمراتب بیش از سایر اقشار جامعه در معرض آسیبهای جسمی و روانی هستند. پژوهش حاضر باهدف بررسی استرس ادراکشده زنان کادر درمان در دوران شیوع بیماری کرونا انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. جامعه موردپژوهش کلیه زنان کادر درمان شاغل در بخشهای مخصوص بیماران کرونا در شهر تهران در سال ۱۳۹۹ بودند. ۱۰ شرکتکننده با استفاده از نمونهگیری هدفمند و گلوله برفی انتخابشده و مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. بعد از رسیدن به اشباع دادهها با ۲ شرکتکننده دیگر نیز مصاحبه انجام شد و پس از بدست نیامدن دادههای جدید، نمونهگیری متوقف شد. سپس تجزیهوتحلیل دادهها با روش توصیفی کلایزی انجام شد.
یافتهها: یافتههای حاصل از تحلیل مصاحبهها در دو کد نظری «احساسات و افکار ناخوشایند» و «رفتارهای محدودکننده و اجتنابی» معرفی شد.
نتیجهگیری: پرتکرارترین عوامل استرسزا در صحبتهای مصاحبهشوندگان، احساسات و افکار ناخوشایند پیرامون سلامتی جسمی و رفتارهای محدودکننده و اجتنابی در محیط خانوادگی بودند. نتایج این پژوهش میتواند جهت شناسایی و کاهش عوامل استرسزا در موقعیتهای مشابه باهدف کاهش استرس ادراکشده افراد مورداستفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/2/2 | پذیرش: 1401/5/30 | انتشار: 1401/6/11