logo
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۰ )                   جلد ۱۹ شماره ۲ صفحات ۳۶۸-۳۵۸ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ameri M A, Fathi A, Sharifi Rahnmo S, Nouri I. The Effectiveness of Acceptance and Commitment Based Therapy on Psychosocial Security, Happiness and Mental Health of Unattended Women. RBS 2021; 19 (2) :358-368
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1063-fa.html
عامری محمد علی، فتحی آیت اله، شریفی رهنمو سعید، نوری اسماعیل. اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امنیت روانی - اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی‌سرپرست. تحقیقات علوم رفتاری. ۱۴۰۰; ۱۹ (۲) :۳۵۸-۳۶۸

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-۱-۱۰۶۳-fa.html


۱- استادیار پژوهشی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران.
۲- استادیار پژوهشی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران. ، a.fathi64@gmail.com
۳- دانشجوی دکتری مطالعات برنامه‌درسی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان، ایران.
۴- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد واحد اهر، تبریز، ایران.
چکیده:   (۲۰۷۴ مشاهده)
زمینه و هدف: زنان به­عنوان نیمی از منابع انسانی در جوامع عامل مؤثری در پیشبرد اهداف جامعه و خانواده می­باشند. مطالعات نشان می­دهند زنان بیش از مردان در معرض فقر و تبعیض قرار دارند. حال زنان بی­سرپرست خانوار به واسطه مسؤولیت بیش از حد، عدم آشنایی با برخی از مهارت­های اجتماعی، عدم دسترسی به منابع و در نتیجه کیفیت زندگی پایین و نیز با از دست دادن شبکه روابط و مسئولیت افراد تحت تکفل در معرض انواع آسیب­های اجتماعی و روانی قرار دارند لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر امنیت روانی اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی­سرپرست انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری زنان بی­سرپرست تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی ره شهرستان کلیبر در سال ۱۳۹۹ می­باشند که از این جامعه، تعداد ۴۰ نفر به صورت نمونه­گیری هدفمند انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. به طوری که تعداد ۴۰ نفر از زنان به صورت تصادفی در ۲ گروه، آزمایش (۲۰ نفر) و کنترل­(۲۰ نفر) قرار گرفتند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه امنیت روانی- اجتماعی مزلو (۱۹۹۲)، شادکامی آرحیل و لو (۱۹۹۰) و سلامت روانی گلدبرگ (۲۰۰۸) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با روش آماری تحلیل کوواریانس انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد؛ درمان پذیرش و تعهد بر امنیت روانی- اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی­سرپرست تأثیر دارد و باعث افزایش امنیت روانی- اجتماعی و شادکامی و کاهش سلامت روانی در زنان بی­سرپرست می­شود (نمره پایین­تر نشان دهنده سلامت روانی بالاتر است).
نتیجه‌گیری: بنابراین با توجه به یافته‌های پژوهش می­توان گفت؛ نهادهای مسئول شرایط مداخله­های روان­شناختی رایگان از جمله درمان پذیرش و تعهد همراه با حمایت­های اقتصادی، آموزشی و فرهنگی مناسب را برای این خانواده­ها فراهم آورند تا زنان بی­سرپرست در ادراک وضعیت اجتماعی خود، ارزیابی مثبتی داشته و شرایط مطلوبی داشته باشند.
متن کامل [PDF 832 kb]   (۱۰۷۷ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/9 | پذیرش: 1400/6/14 | انتشار: 1400/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.