Journal of Research in Behavioural Sciences
تحقیقات علوم رفتاری
RBS
Literature & Humanities
http://rbs.mui.ac.ir
1
admin
1735-2029
2008-8248
-
10.48305
--
--
--
fa
jalali
1390
11
1
gregorian
2012
2
1
9
5
online
1
fulltext
fa
مقایسه تکانشگری و خرده مقیاسهای آن در بیماران مبتلا به اختلالات خوردن، وسواس و گروه بهنجار
Comparison of impulsivity and its components between eating disorders, obsessive-compulsive disorder and normal group
عمومى
General
پژوهشي
Research
زمینه و هدف: اختلالات خوردن و اختلال وسواس فکری – عملی همایندی بالایی با یکدیگر دارند. تکانشگری یک ویژگی مشترک بین این دو اختلال است. هدف این مطالعه مقایسه تکانشگری در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی و اختلالات خوردن و افراد بهنجار است. مواد و روش ها: این مطالعه بر روی بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و اختلالات خوردن که در سالهای 1390-1389 در کلینیک بزرگمهر شهر تبریز تحت درمان قرار گرفتند، و با روش نمونهگیری در دسترس انجام شده است. گروه بهنجار با گروههای بالینی همتا شدند. برای جمعآوری اطلاعات از آزمون تکانشگری Barratt استفاده شد. یافتهها: جهت تحلیل دادهها از روش تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) استفاده شد. نتایج نشان میدهند که گروههای بالینی در مقایسه با گروه بهنجار تکانشگری بیشتری نشان میدهند، اما هیچ تفاوت معنیداری بین گروههای بالینی وجود ندارد. با توجه به زیرمقیاسها، نتایج نشان میدهد که در تکانشگری توجهی و تکانشگری بیبرنامگی تفاوت معنیداری بین بیماران مبتلا به وسواس و اختلالات خوردن با گروه بهنجار وجود دارد، اما هیچ تفاوت معنیداری بین گروههای بالینی دیده نمیشود. در تکانشگری حرکتی هیچ تفاوت معنیداری بین سه گروه دیده نمیشود. نتیجه گیری: میزان بالای تکانشگری و مؤلفههای آن بین بیماران قابل توجه است و میتواند توجیهکننده مشکلات این بیماران در بازداری رفتاری و به تأخیر انداختن نیازها باشد. واژه های کلیدی: وسواس فکری – عملی، اختلالات خوردن، تکانشگری.
Purpose and Background: Eating disorders and obsessive-compulsive disorder co-occur on many occasions. Impulsivity is one of the prevalent features between the mentioned disorders. The purpose of this study is to compare the feature of impulsivity and its components in eating disorders, obsessive-compulsive disorder and the normal individuals. Methods and Materials: This study carried on patients suffering from eating disorders and obsessive compulsive disorder receiving treatment at Bozorgmehr clinic in Tabriz in 1389-1390, using a convenience sampling. A normal group matched with patients’ groups and Barratt impulsiveness scale was used to collect data. Findings: Data was analyzed using Multivariate Analysis of Variance (MANOVA). The results show that the clinical groups have the higher rates of impulsivity compared to the normal group but there are no meaningful differences between the clinical groups. Regarding the components, the study shows that the attention impulsivity and non-planning impulsivity have significant differences between eating disorders and obsessive compulsive disorder with normal group, but there are no differences between two clinical groups. Regarding motor impulsiveness, there are no differences between the groups. Conclusions: high impulsivity and its components were noticed among the patients and this may justify the patients’ problems of behavioral inhibition and delay needs.
Eating disorders, Obsessive-compulsive disorder, Impulsivity.
0
0
http://rbs.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-123&slc_lang=fa&sid=1
منصور
بيرامي
منصور
بیرامی
1003194753284600904
1003194753284600904
No
دانشیار،گروه روانشناسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبرز،تبریز،ایران
دانشیار،گروه روانشناسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبرز،تبریز،ایران
عباس
بخشی پور رودسری
عباس
بخشی پور رودسری
1003194753284600905
1003194753284600905
No
دانشیار،گروه روانپزشکی،دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران
دانشیار،گروه روانپزشکی،دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران
علی
فخاری
علی
فخاری
1003194753284600906
1003194753284600906
No
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی،دانشگاه تبریز،تبریز، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی،دانشگاه تبریز،تبریز، ایران
زهرا
خاکپور
زهرا
خاکپور
1003194753284600907
1003194753284600907
No