logo
دوره 10، شماره 1 - ( 11-1391 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بشرپور س, نريماني م, قمري گيوي ح, ابوالقاسمي ع. The prevalence of traumatic events and some of the related factors in highschool boys students in Urmia, Iran. RBS 2013; 10 (1)
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-240-fa.html
بشرپور سجاد، نریمانی محمد، قمری گیوی حسین، ابوالقاسمی عباس. شیوع رویدادهای آسیب‌زا و برخی عوامل مرتبط با آن در دانش‌آموزان دبیرستانی پسر شهر ارومیه. تحقیقات علوم رفتاری. 1391; 10 (1)

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-240-fa.html


1- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
2- . استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
3- دانشیار، گروه روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
چکیده:   (1895 مشاهده)
زمینه و هدف : پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع مواجهه با رویدادهای آسیب‌زا و بررسی برخی عوامل مرتبط با آن در دانش‌آموزان دبیرستانی پسر شهر ارومیه انجام گرفت.   مواد و روش‌ها : پژوهش به صورت مقطعی بر روی یک نمونه‌ای 946 نفری از دانش‌آموزان پسر مقاطع اول، دوم و سوم دبیرستان‌های شهر ارومیه انجام گرفت، که به شیوه تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شده بودند (10286 = N). اعضای نمونه در محل تحصیل و به صورت گروهی به پرسش‌نامه‌های محقق ساخته و سرند کردن حوادث آسیب‌زا پاسخ دادند. داده‌های به ‌دست آمده نیز با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های t، 2 χ و kolmogerov- smornov با کاربرد نرم‌افزار 18 SPSS تحلیل شد.   یافته‌ها: تعداد 2/72 درصد از شرکت‌کنندگان در طول زندگی خود حداقل با یک رویداد آسیب‌زا مواجه شده بودند. مشاهده خشونت در تلویزیون، رویدادهای مرگ فردی نزدیک، بیماری فردی نزدیک به ترتیب شایع‌ترین رویدادها بودند. نتیجه آزمون t نشان داد که میزان شیوع برخی از این رویدادها با افزایش سن افزایش می‌یابد، آزمون kolmogerov- smornov نشان داد که برخی رویدادها در وضعیت اقتصادی- اجتماعی پایین شیوع بالایی دارند و آزمون 2χ هم آشکار کرد که بین رشته تحصیلی و شیوع برخی رویدادها رابطه وجود دارد.   نتیجه‌گیری : با توجه به آسیب‌پذیری بالای دوره نوجوانی می‌توان شیوع بالای تجربه رویدادهای آسیب‌زا را به عنوان یکی از مسایل جدی در سلامتی این افراد به حساب آورد. واژه‌های کلیدی: آسیب، رویداد آسیب‌زا، مواجهه، عوامل مرتبط، دانش‌آموزان.
متن کامل [PDF 0 kb]   (499 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1398/11/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.