logo
دوره 9، شماره 5 - ( 11-1390 )                   جلد 9 شماره 5 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خير آبادي غ, باقريان سرارودي ر, مسائلي ن, زناري ر. A comparative study on magnitude of depression in patients with hypertension and non-hypertensive controls.. RBS 2012; 9 (5)
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-220-fa.html
خیر آبادی غلامرضا، باقریان سرارودی رضا، مسائلی نسرین، زناری ریحانه. بررسی مقایسه‌ای میزان افسردگی در افراد مبتلا و غیر مبتلا به فشار خون بالا. تحقیقات علوم رفتاری. 1390; 9 (5)

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-220-fa.html


1- دانشیار، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، گروه روان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، گروه روان‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- پزشک عمومی، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1938 مشاهده)
زمینه و هدف : افزایش فشار خون یکی از مهم‌ترین مسایل سلامت همگانی در جهان امروز است که از جمله مهم‌ترین عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی- عروقی محسوب شده است. افسردگی بیماری شایع عصر کنونی است که اغلب به عنوان یک اختلال همبودی در بیماران مبتلا به بیماری‌های جسمی مزمن تجربه می‌شود و در بسیاری از موارد ناشناخته باقی می‌ماند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه‌ای میزان افسردگی در مبتلایان به فشار خون در مقایسه با گروه سالم انجام شده است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه Case-control 143 نفر بیمار مبتلا به فشار خون بالا به صورت تصادفی در دسترس بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شده، با 143 فرد غیر مبتلا به فشار خون از بستگان درجه اول آنان، از لحاظ علایم افسردگی با یکدیگر مقایسه شدند. داده‌های پژوهش از طریق یک پرسش‌نامه جمعیت‌ شناختی و مقیاس افسردگی بک جمع‌آوری شد. اطلاعات با استفاده از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی و با کمک SPSS نسخه 16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: 4/59 درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا و 5/33 درصد افراد غیر مبتلا دچار درجاتی از افسردگی خفیف تا شدید بودند. یافته‌های تحلیل 2 χ تفاوت معنی‌دار بین دو گروه را نشان داد (001/0 > P). نتایج آزمون Mann-Whitney نشان داد تفاوت معنی‌داری بین دو گروه در توزیع فراوانی شدت افسردگی در سه سطح خفیف، متوسط و شدید وجود دارد (001/0 > P). در بین مبتلایان به فشار خون مدت زمان بیماری و شدت افسردگی رابطه معنی‌دار مستقیم داشتند (001/0 > P). نتیجه‌گیری: علایم افسردگی در بیماران مبتلا به فشار خون بیشتر از جمعیت غیر مبتلا است و با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می‌رسد غربال‌گری افسردگی و مشاوره روان‌پزشکی در مبتلایان به فشار خون بایستی به طور جدی‌تری مورد توجه واقع شود. واژه‌های کلیدی: فشار خون بالا، افسردگی.
متن کامل [PDF 207 kb]   (1485 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1390/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.