logo
دوره 18، شماره 4 - ( 11-1399 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 552-535 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallahian R, Aghaei A, Neshat Doost H T. Developing of the Native Model of the Effective Factors on Employees’ Happiness in Mobarakeh Steel Company in Isfahan. RBS 2021; 18 (4) :535-552
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-867-fa.html
فلاحیان رویا، آقایی اصغر، نشاط دوست حمیدطاهر. تدوین مدل بومی عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان مجتمع فولاد مبارکه اصفهان. تحقیقات علوم رفتاری. 1399; 18 (4) :535-552

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-867-fa.html


1- دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
2- استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. ، aghaeipsy@gmail.com
3- استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی. دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1676 مشاهده)
زمینه و هدف: نظر به متفاوت بودن شاخص شادی و عوامل مؤثر بر آن در محیط­های جغرافیایی و سازمانی مختلف، در این پژوهش به تدوین مدل بومی عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان مجتمع فولاد مبارکه اصفهان پرداخته شده است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی است که ازلحاظ روش­شناسی آمیخته (مشتمل بر روش­های کیفی و کمی) و بخش کیفی آن به روش نظریه داده­بنیاد و بخش کمی آن به روش همبستگی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه این طرح، شامل کلیه کارکنان فولاد مبارکه اصفهان به تعداد ۱۴۵۲۹ نفر در سال ۱۳۹۸ می­باشد. با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۷۵ نفر از کارکنان که به روش نمونه­گیری تصادفی خوشه­ای انتخاب شدند و تکمیل پرسشنامه محقق ساخته توسط ۴۰۷ نفر از کارکنان که به روش هدفمند انتخاب شدند، و تجزیه‌وتحلیل داده­ها، پنج عامل مؤثر بر شادکامی کارکنان شامل بنیان­های شادی (روابط خانوادگی، نوع ارتباطات در محیط کاری، عدالت و حمایت اجتماعی، پاداش مادی و معنوی)، شادی­سازها (تفکر مثبت، خوش‌خلق بودن، هدفمندی، امنیت شغلی)، شادی­شکن­ها (استرس، بیماری، نبود عدالت و جوسازمانی نامناسب)، مکانیسم­های شادی (هوش هیجانی، صمیمت، مهارت­های اجتماعی، تأمین نیازهای اولیه) و پیامدهای شادی (آرامش، رضایت شغلی و خانوادگی، سلامتی) شناسایی و مدل بومی عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان تدوین گردید. داده‌های پژوهش با استفاده از نرم‌افزار SPSS۲۱ و نرم‌افزار الگو پردازی معادلات ساختاری SMART-PLS۳ در سطح توصیفی و استنباطی تحلیل شد و برای انجام برازش مدل­ از نرم‌افزار PLS۳ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که پنج عامل بنیان­های شادی، شادی­سازها، شادی­شکن­ها، مکانیسم­های شادی و پیامدهای شادی از روابط مستقیم و غیرمستقیم با یکدیگر برخوردار هستند و مدل بومی عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان مجتمع فولاد مبارکه از برازش مطلوبی برخوردار است (۰۱/۰p<).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که پنج عامل بنیان­های شادی، شادی­سازها، شادی­شکن­ها، مکانیسم­های شادی و پیامدهای شادی دارای تأثیرات متقابل بر یکدیگر و از عوامل مؤثر بر شادکامی کارکنان مجتمع فولاد مبارکه می­باشند.
واژه‌های کلیدی: مدل بومی، شادکامی، کارکنان
متن کامل [PDF 1227 kb]   (1054 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1399/12/19 | انتشار: 1399/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.