سیروان ابراهیمی1 ، محمود گودرزی* 2، امید عیسی نژاد3
1- دانشجوی دکتری، گروه مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
2- استادیار گروه مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران. ، mg.sauc@gmail.com
3- استادیار گروه مشاوره خانواده، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

زمینه و هدف: ارتباط و روابط بین زوج‌ها از مهم‌ترین ابعاد زندگی هر فرد است. زوج‌های جوان نیاز دارند تا آموزش‌های لازم را در این زمینه دریافت کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی کارایی مشاوره قبل از ازدواج با مدل پیوستگی ارتباط (Relationship Attachment Model یا RAM) بر نیازهای صمیمیت زناشویی در متقاضیان ازدواج شهر ارومیه بود.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل متقاضیان ازدواج (زوج‌های در مرحله نامزدی) مراجعه‌کننده به مراکز خدمات مشاوره در شهر ارومیه در سال ۹۸-۱۳۹۷ بود. روش نمونه‌گیری داوطلبانه بود. تعداد ۶۰ نفر از افرادی که در دوره نامزدی قرار داشتند انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه ۳۰ نفری شامل گروه آموزش RAM (۳۰ نفر) و گروه کنترل (۳۰ نفر) جایگزین شدند. ابزارهای مورداستفاده شامل پرسشنامه نیازهای صمیمیت زناشویی (Maritl Iantimacy Needs Questionnaire یا MINQ) بود. داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ و روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر تحلیل شد.

یافته‌ها: طبق یافته‌های به‌دست‌آمده بین میزان صمیمیت‌ها در پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری تفاوت معنادار وجود دارد. اثر اصلی، اثر تعاملی و بین گروهی در متغیرهای تحقیق معنادار است که نشان از اثربخش بودن آموزش RAM دارد (۰۵/۰>p).

نتیجه‌گیری: طبق نتایج این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که مشاوره قبل از ازدواج از طرق آموزش RAM بر نیازهای صمیمیت زناشویی در متقاضیان ازدواج شهر ارومیه اثربخش بود. بر این اساس پیشنهاد می‌گردد تا مشاوره قبل از ازدواج با RAM برای زوج‌های جوان متقاضی ازدواج آموزش داده شود.

واژه‌های کلیدی: ازدواج، پیوستگی ارتباط، صمیمیت زناشویی.
دریافت: 1399/1/27 | پذیرش: 1399/1/27 | انتشار: 1399/1/27

Ebrahimi S, Godarzi M, Isanejad O. The Effectiveness of Premarital Counseling with the Relationship Attachment Model on Marital Intimacy Needs in Marriage Applicants. RBS 2019; 17 (3) :508-519

ابراهیمی سیروان، گودرزی محمود، عیسی نژاد امید. کارایی مشاوره قبل از ازدواج با مدل پیوستگی ارتباط بر نیازهای صمیمیت زناشویی در متقاضیان ازدواج. تحقیقات علوم رفتاری. 1398; 17 (3) :508-519

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645