دوره 15، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 134-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

خداياري فرد م, منصوري ا, بشارت م ع, غلامعلي لواساني م. Religiously and Spiritually Integrated Treatments and Generalized Anxiety Disorder. RBS 2017; 15 (1) :126-134
خدایاری فرد محمد، منصوری احمد، بشارت محمد علی، غلامعلی لواسانی مسعود. درمان‌های یکپارچه شده دینی- معنوی و اختلال اضطراب فراگیر. تحقیقات علوم رفتاری. 1396; 15 (1) :126-134

1- استاد، گروه روان شناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری، گروه روان‌شناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- دانشیار، گروه روان‌شناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
اختلال اضطراب فراگیر، اختلال فراگیری است که از طریق اضطراب بیش ‌از حد و نگرانی کنترل‌ناپذیر مشخص می‌شود و مکانیسم‌ها و عوامل خطرساز متعددی در ایجاد و تداوم آن دخیل می‌باشد. از این‌رو، پژوهش حاضر با هدف مرور رابطه بین دینداری و معنویت‌گرایی با اختلال اضطراب فراگیر و همچنین، درمان‌های یکپارچه شده دینی و معنوی این اختلال انجام گرفت. بررسی پیشینه پژوهش نشان داد که بین دینداری و مقابله‌های دینی با اختلال اضطراب فراگیر رابطه معنی‌داری وجود داشت. همچنین، دینداری و معنویت‌گرایی به گونه موفقیت‌آمیزی با درمان‌های اختلال اضطراب فراگیر یکپارچه شده است. علاوه بر این، درمان‌های یکپارچه شده دینی و معنوی تأثیر معنی‌داری بر نشانه‌های این اختلال دارد. نتایج پژوهش حاضر بیانگر اهمیت ترکیب عوامل دینی و معنوی در سایر رویکردهای درمانی اختلال اضطراب فراگیر است.
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1396/1/26 | انتشار: 1396/1/26