logo
دوره 9، شماره 4 - ( 9-1390 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

برجاس ف, گواري ف, محمدعلي زاده س, حق دوست ع ا. The opinions of hospitalized addicts in Kerman rehabilitation centers about factors affecting their tendency toward drugs. RBS 2011; 9 (4)
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-212-fa.html
برجاس فرحناز، گواری فاطمه، محمدعلی زاده سکینه، حق دوست علی اکبر. بررسی نظرات معتادان بستری در مراکز ترک اعتیاد شهر کرمان در مورد عوامل مرتبط در گرایش به استفاده از مواد مخدر در سال 87-1386. تحقیقات علوم رفتاری. 1390; 9 (4)

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-212-fa.html


1- عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی رازی کرمان، مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی افضلی پور کرمان، عضو گروه پزشکی اجتماعی و مرکز تحقیقات علوم عصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
چکیده:   (1797 مشاهده)
زمینه و هدف : با شناسایی علل و عوامل مرتبط در بروز اعتیاد می‌توان از اشاعه اعتیاد و در نتیجه از پیدایش عوارض متعدد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روانی آن جلوگیری کرده، به اهداف پیش‌گیری دست یافت این مطالعه با هدف تعیین نظرات معتادان بستری در مراکز ترک اعتیاد شهر کرمان در مورد عوامل که به روش متوالی انتخاب شده بودند، مرتبط در گرایش به استفاده از مواد مخدر انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه پیمایشی با 200 نفر از مردان معتاد تحت درمان در مراکز درمان شهر کرمان توسط پرسش‌نامه پژوهشگر ساخته انجام گرفت. این پرسش‌نامه مشتمل بر دو بخش، بخش اول شامل مشخصات فردی و بخش دوم شامل علل گرایش به استفاده از مواد مخدر در سه حیطه فردی، خانوادگی، اجتماعی جمع‌آوری شد. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های مرکزی، پراکندگی و آزمون‌های غیر پارامتریک Mann Withney-u و  Kruskal-Wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: کمترین سن شروع اعتیاد 9 سالگی بود. از میان عوامل متعدد فردی، خانوادگی و اجتماعی به ترتیب" تقلید از بزرگ‌سالان معتاد" با 46/5 درصد، "اعتیاد والدین" با 53/5 درصد، "معاشرت با دوستان معتاد" با 78 درصد، بیشترین نقش را در گرایش به استفاده از مواد مخدر داشت. نتیجه‌گیری: خانواده و گروه هم‌سالان می‌توانند سبب افزایش آسیب‌پذیری در برابر گرایش به مصرف مواد مخدر و اعتیاد شوند. واژه‌های کلیدی: اعتیاد، نظرات، معتاد، عوامل، مواد مخدر.
متن کامل [PDF 208 kb]   (632 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1390/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.