دوره 8، شماره 2 - ( 11-1389 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

علي‌ اكبري ف, توکل خ. Psychological experiences of families with adopted child. RBS 2011; 8 (2)
علی‌ اکبری فاطمه، توکل خسرو. بررسی تجارب روانی خانوادههای دارای فرزند خوانده. تحقیقات علوم رفتاری. 1389; 8 (2)

1- کارشناس ارشد پرستاری، گرایش بهداشت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان.
چکیده:   (1954 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف : فرزند خواندگی موضوعی است که در بین جوامع و تمدن‎های مختلف تاریخی سابقه طولانی دارد. پذیرش فرزند بر روابط همسران با یکدیگر تأثیر می‎گذارد. شناخت تجارب خانواده‎های دارای فرزند خوانده، به پرستار در جهت دستیابی به شناخت عمیقی از وضعیت خانوادگی روابط فردی و اجتماعی این افراد کمک خواهد نمود. مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک مطالعه کیفی است که در آن از روش پدیده‎شناسی توصیفی استفاده گردید. نمونه‎گیری به روش مبتنی بر هدف انجام شد. جامعه پژوهش شامل پانزده خانواده شهرکردی دارای فرزند خوانده بود و اطلاعات از طریق مصاحبه‎های ضبط شده جمع‎آوری گردید و به روش  Colaizziمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل 160 کد استخراج گردید. کدهای استخراج شده در 9 مفهوم کلی شامل پذیرش نقش والدی، ابزارهای تطابقی، تعاملات با اطرافیان، ویژگی‎های کودک، تغییرات روانی، روابط خانواده، تغییرات در زندگی، پذیرش کودک و ارتباطات با کودک طبقه‎بندی شد. نتیجه‌گیری: یافته‎های مطالعه نشان داد که تغییرات روانی از اهم تجربیات این خانواده‎ها می‎باشد. فرزند خواندگی علاوه بر فوایدی که برای فرزند خوانده دارد، برای استحکام‎بخشی به اساس خانواده نیز نقش و فواید چشمگیری دارد و پرستاران لازم است در طراحی مداخلات روان‎پرستاری جهت رفع مشکلات آن‎ها توجه لازم را مبذول دارند. واژه‌های کلیدی: تجارب روانی، خانواده، فرزند خوانده، مطالعه کیفی پدیدار‎ شناسی.
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1389/11/26