دوره 8، شماره 1 - ( 1-1389 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

بهاري ف, فاتحي‌ زاده م, احمدي س ا, مولوي ح, بهرامي ف. The effect of hope, forgiveness and combined marital counseling on interpersonal cognitive distortions of divorcing couples. RBS 2010; 8 (1)
بهاری فرشاد، فاتحی‌ زاده مریم، احمدی سید احمد، مولوی حسین، بهرامی فاطمه. تأثیر مشاوره زناشویی مبتنی بر امید، بخشش و ترکیبی از این دو بر میزان تحریف‌های شناختی بین فردی زوج‌های متقاضی طلاق. تحقیقات علوم رفتاری. 1389; 8 (1)

1- استادیار، گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان، اصفهان
2- استاد، گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان، اصفهان
3- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان، اصفهان
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف : طلاق و تعارض دو فرایند همپوش هستند و زوجین متناسب با سطح و میزان تعارضی که تجربه می‌کنند، اقدام به طلاق می‌نمایند. هدف این تحقیق، تعیین تأثیر مداخلات مبتنی بر امید، بخشش و ترکیبی بر میزان تحریف‌های شناختی بین فردی بود . مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون &ndash; پس‌آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری آن از 440 زوج ارجاعی به مرکز مداخله در بحران شهر اصفهان در سال 1387 تشکیل شده بود که از این میان تعداد60 زوج به صورت تصادفی ساده در چهار گروه امید، بخشش، ترکیبی و شاهد جایگزین شدند. اجرای مطالعه به صورت دو سرکور و ابزار تحقیق، پرسش‌نامه‌ تحریف‌های شناختی بین فردی حمامچی و بیوک اوزترک بود که پایایی کلی آن 78/0 به دست آمد. با در نظر گرفتن زوج به عنوان واحد مطالعه، داده‌ها با روش‌های آماری آزمون‌ ‌ Kruskal-wallis ، Mann-Whitney&#039;s U و Wilcoxon مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین واحد مطالعه و واحد تحلیل زوج بود. یافته‌ها: تحلیل و مقایسه اطلاعات به دست آمده از این مطالعه نشان داد که به طور کلی مداخلات امید محور و ترکیبی در مقایسه با گروه شاهد بر توقعات بین ‌فردی غیر واقع بینانه و به طور کلی ‌تحریف‌های‌شناختی بین فردی زوجین مؤثر بودند (05/0 P < ). همچنین بین نمرات پس‌آزمون و پیش آزمون زوج‌های گروه‌های مداخله تفاوت معنی‌دار مشاهده شد.
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1389/1/26