دوره 8، شماره 1 - ( 1-1389 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

خجسته‌مهر ر, کرايي ا, عباس‌پور ذ ا. Evaluation of psychometric properties of the transgression-related interpersonal motivations inventory. RBS 2010; 8 (1)
خجسته‌مهر رضا، کرایی امین، عباس‌پور ذبیح الله. ارزشیابی ویژگی‌های روان‌سنجی پرسش‌نامه انگیزه‌های بین فردی مرتبط با آسیب. تحقیقات علوم رفتاری. 1389; 8 (1)

1- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران، اهواز
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف : فرد آسیب‌دیده طی فرایند گذشت، انگیزه‌های انتقام‌جویی و اجتناب از آسیب‌رسان را کاهش و آرزوی خوشی، حسن نیت و انگیزش خود را جهت مصالحه با آسیب‌رسان افزایش می‌دهد. هدف پژوهش حاضر ارزشیابی ویژگی‌های روان‌سنجی پرسش‌نامه انگیزه‌های بین فردی مرتبط با آسیب ( TRIM ) در زنان و مردان متأهل بود. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک پژوهش همبستگی بود. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 245 نفر مرد و 247 نفر زن بود که از میان والدین دانش‌آموزان دبیرستانی شهر اهواز با روش خوشه‌ای چند مرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسش‌نامه انگیزه‌های بین فردی مرتبط با آسیب ( TRIM ) و مقیاس گذشت صفت ( TFS ) بود. برای بررسی پایایی پرسش‌نامه از روش آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی پرسش‌نامه از روش روایی تشخیصی، روش تحلیل عامل مؤلفه‌های اصلی و روش تحلیل عامل تأییدی استفاده شد. یافته‌ها: پایایی پرسش‌نامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای بعد انتقام 85/0، بعد اجتناب 91/0 و برای کل پرسش‌نامه 92/0 محاسبه شد. روایی سازه پرسش‌نامه انگیزه‌های بین فردی مرتبط با آسیب ( TRIM ) نیز از طریق همبسته نمودن آن با مقیاس گذشت صفت ( TFS ) برای ابعاد انتقام و اجتناب به ترتیب 579/0- و 595/0- به دست آمد. با استفاده از تحلیل عامل مؤلفه‌های اصلی، دو عامل برای پرسش‌نامه استخراج گردید؛ 2 ماده نیز به دلیل داشتن بار عاملی مشترک از پرسش‌نامه حذف گردید. استفاده از روش تحلیل عامل تأییدی ( CFA ) نیز نشان داد که ساختار دو عاملی این پرسش‌نامه بهتر از ساختار یک عاملی آن بود (برای ساختار دو عاملی 07/0 = RMSEA محاسبه شد). نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پرسش‌نامه انگیزه‌های بین فردی مرتبط با آسیب ( TRIM ) برای پژوهش‌های مرتبط با گذشت، در روابط زناشویی یک پرسش‌نامه معتبر و پایا است.
دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1389/1/26