دوره 5، شماره 1 - ( 5-1386 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 12-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

ابراهيمي ا, مولوي ح, موسوي غ, برنامنش ع, يعقوبي م. Psychometric Properties and Factor Structure of General Health Questionnaire 28 (GHQ-28) in Iranian Psychiatric Patients. RBS 2007; 5 (1) :5-12
ابراهیمی امراله، مولوی حسین، موسوی غفور، برنامنش علی‌رضا، یعقوبی محمد. ویژگیهای روان‌سنجی، ساختار عاملی، نقطه برش بالینی، حساسیت و ویژگی پرسشنامه سلامت عمومی 28 سؤالی (GHQ-28) در بیماران ایرانی مبتلا به اختلالات روانپزشکی. تحقیقات علوم رفتاری. 1386; 5 (1) :5-12

1- استاد گروه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
2- دانشیار گروه روانپزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
4- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} مقدمه: هدف از انجام این تحقیق، بررسی ویژگیهای روان سنجی پرسشنامه سلامت عمومی در جمعیت ایرانی و آماده سازی آن به عنوان یک ابزار غربالگری سلامت عمومی در جمعیت ایرانی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه روان سنجی، 80 بیمار روانپزشکی و 80 فرد بهنجار همتا سازی شده بود. ابزار شامل مصاحبه بالینی روانپزشک بر اساس DSM IV ، پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه جمعیت شناختی بود. روش تحلیل داده ها عبارت از تحلیل عوامل، تحلیل تمایزات، تحلیل رگرسیون، همبستگی پیرسون، اسپیرمن- بران و تنصیف گاتمن بود. یافته ها: با تحلیل عوامل، 4 عامل در GHQ-28 استخراج شد که سه عامل اول بیشترین مقدار واریانس را تبیین می نمود. نقطه برش بالینی، حساسیت، ویژگی، خطای کلی طبقه بندی به ترتیب 24 و 80/0 و 99/0 و 10/0 به دست آمد. ضریب روایی ملاکی 78/0 ضریب پایانی تنصیف 90/0 و آلفای کرونباخ 97/0 به دست آمد. نتیجه گیری: تحلیل عوامل نشان داد 4 عامل اصلی زیر بنای پرسشنامه سلامت عمومی است. چهار عامل دارای همبستگی درونی نیز هستند. بهترین نقطه برش بالینی این پرسشنامه 24 است که شاخصهای روان سنجی بالایی را دارد. روایی ملاکی، روایی سازه و ضرایب پایایی به دست آمده نشان می دهد یکی از معتبرترین آزمونهای سرند سلامت عمومی است.
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1398/11/20