logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای گردشگری

سید حسین منصوری، حسن اسماعیل پور، حمید رضا سعیدنیا،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: گردشگری پزشکی، شکل جدیدی از توریسم است که تا قبل از پاندمی کوئید ۱۹ به طور فزاینده‌ای رشد پیدا کرده بود. گردشگری پزشکی بـه منظور بهبود سلامتی افراد و در مکـانی خـارج از محل سکونت آن ها انجام می شود. هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل گردشگری پزشکی در دوران کوئید ۱۹ با استفاده از رویکرد ترکیبی است.
مواد و روش‌ها: در این تحقیق پژوهشگر از رویکرد ترکیبی استفاده کرده است. برای این منظور، در مطالعه اول، برای شناخت مؤلفه‌های بازاریابی گردشگری پزشکی از رویکرد داده بنیاد و در مطالعه دوم، به آزمون مدل با استفاده از روش کمی پرداخته شده است. ابزار جمع‌آوری داده‌ های مورد نیاز در مطالعه اول، پروتکل و مصاحبه عمیق، با بیست مدیر مرکز گردشگری و در مرحله بعد، داده‌ های مورد نیاز بین ۳۸۴ بیمار مرکز گردشگر توزیع و نتایج توسط نرم افزار ایموس تحلیل‌شده است.
یافته‌ها: محقق با انجام پانزده مصاحبه به اشباع نظری و در نهایت ۱۰۰ کد باز استخراج و بر اساس ادبیات نظری اقدام به کدگذاری محوری و انتخابی کرده و نتایج را در قالب شش بعد اصلی و سی و یک بعد فرعی ارائه کرده است.
نتیجه‌گیری: محقق تحقیق خود را در قالب یک مدل شامل شش بعد: رضایت از برند مرکز گردشگری، اعتماد به برند درمانی مرکز گردشگری پزشکی، تنوع خدمات درمانی،  بازاریابی گردشگری پزشکی، بسته درمانی مناسب، وفاداری به برند مرکز درمانی؛ و سی و یک بعد فرعی ارائه کرده است. نتایج تحقیق نشان داده است که کم هزینه ترین اقدام جهت بهبود وضعیت صنعت توریسم پزشکی، برنامه ریزی و ضرورت بخشی به ارائه خدمات حرفه ای در خور نیاز بیماران خارجی و همراهان آنها توسط افراد متخصص این حوزه باشد.
سید یاشار خاتم نژاد آتشگاه، سید حسین منصوری، مائده توفیقی اقدم میانجی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: گردشگری سلامت به‌عنوان یکی از شاخه‌های مهم صنعت گردشگری محسوب می‌شود. صنعت گردشگری سلامت می‌تواند به‌عنوان صنعت پیشران عمل کرده و صنایع جانبی را نیز توسعه دهد. ایران، یکی از کشورهایی است که علاوه بر جاذبه‌های طبیعی از قابلیت‌های مناسبی در زمینه درمان نیز برخوردار است و باوجود همه این پتانسیل‌ها، تاکنون سازوکار مناسبی برای هدفمند شدن این صنعت در ایران تدوین نشده است.
مواد و روش­‌ها: پژوهش حاضر به دنبال ارائه الگوی هیجانات مثبت و تمایلات رفتاری در گردشگری سلامت می­باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل گردشگران سلامت بیمارستان عدل در شهر تهران می­باشد. روش نمونه‌گیری در بخش کمی در دسترس بوده است؛ و با توجه به اینکه جامعه آماری نامحدود بوده است، محقق با استفاده از جدول کرسی مورگان حجم نمونه ۳۸۴ نفر تعیین کرده است. محقق برای جمع‌آوری داده‌های موردنیاز از پرسشنامه استفاده کرده است و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری و با کمک نرم‌افزارهای  SPSS و LISREL انجام شده است.
یافته­‌ها: نتایج تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که لذت بر رضایت به میزان ۸۰/۵ و لذت روی وفاداری به میزان ۳۴/۳ و انگیختگی روی رضایت به میزان ۵۵/۶ و انگیختگی بر وفاداری به میزان ۸۹/۷ تأثیر دارد (۰۵/۰>p).
نتیجه‌­گیری: پیشنهاد می‌شود که ارائه‌کنندگان خدمات و مدیران گردشگری سلامت با تمرکز بر روی هیجانات مثبت و با توجه به پتانسیل گردشگری سلامت در ایران موجب ایجاد تمایلات رفتاری مثبت در گردشگران سلامت شوند که درنهایت باعث متمایزسازی خود با رقبای منطقه‌ای و هم‌سطح خواهد گردید.

تازه‌های تحقیق
سید حسین منصوری:
Google Scholar, Pubmed

صفحه ۱ از ۱