logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای واژه‌های کلیدی: درمان هولوگرافیک

خانم مرضیه جمشیدی، دکتر پروین احتشام زاده، دکتر مرضیه طالب زاده، دکتر رضا پاشا، دکتر ساسان باوی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکشی یک پیامد اجتماعی پیچیده است و در بین دانش‌‌آموزان دختر یک مشکل رو به افزایش است. برای پیشگیری از اقدام به خودکشی مهارت‌ها و مداخلات فروانی ارائه شده‌‌است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان هولوگرافیک بر کنجکاوی اجتماعی و سرزندگی تحصیلی دانش‌آموزان دختر اقدام کننده به خودکشی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع شبه‌‌آزمایشی با پیش‌‌آزمون و پس‌‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش‌‌آموزان دختر مقطع متوسطه اصفهان در سال ۱۴۰۲ دارای سابقه خودکشی در دو سال گذشته بود. از بین آن‌‌ها تعداد ۳۰ نفر با روش نمونه‌‌گیری در دسترس انتخاب و به‌‌صورت تصادفی و با روش قرعه‌‌کشی در دو گروه آزمایش و کنترل (۱۵ نفر در گروه آزمایش و ۱۵ نفر در گروه کنترل) جایگزین شدند. گروه آزمایش درمان هولوگرافیک (۹ جلسه) و هر هفته یک جلسه و به مدت ۹۰ دقیقه دریافت نمودند و گروه کنترل در این مدت مداخله‌‌ای دریافت نکردند. پرسشنامه‌‌های پژوهش شامل پرسشنامه کنجکاوی اجتماعی تود و همکاران (۲۰۱۸) و مقیاس سرزندگی تحصیلی مارتین و مارش (۲۰۰۶) بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌‌ها از تحلیل کوواریانس تک متغیری با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که درمان هولوگرافیک در افزایش کنجکاوی اجتماعی و سرزندگی تحصیلی در مرحله پس‌‌آزمون مؤثر بود (۰۰۱/۰p<).
نتیجه‌گیری: یافته‌‌هــای پژوهــش حاضــر می‌‌توانــد در انتخــاب و طراحـی مناسـب‌‌ترین رویکـرد درمانـی در کاهش افکار خودکشی دانش‌آموزان دختر دارای پریشانی روان‌شناختی مورداستفاده قـرار گیرنـد.

صفحه ۱ از ۱