logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رفتارهای دلبستگی

هاشم بیت غانمی، امین کرایی، منصور سودانی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: رضایت زناشویی با برخی متغیرهای روان‌شناختی ازجمله رفتارهای دلبستگی مرتبط است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی زنان با نقش میانجی نظارت آنلاین بود.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش حاضر، طرح همبستگی از نوع الگویابی معادلات ساختاری است که یک روش همبستگی چند متغیری بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه­ی زنان متأهل استان خوزستان بودند که همسران آن‌ها از شبکه‌های اجتماعی استفاده می­کردند. با استفاده از روش نمونه­گیری روش گلوله برفی بدون تبعیض ۳۵۰ نفر از زنان متأهل باسواد الکترونیکی و مسلط به استفاده از شبکه‌های اجتماعی، انتخاب شدند. آزمودنی‌ها به مقیاس نسخه اصلاح‌شده مقیاس رفتارهای دلبستگی ساندبرگ و همکاران ۲۰۱۲، مقیاس نظارت آنلاین نسخه اصلاح‌شده الیسون ۲۰۰۷ و مقیاس رضایت زناشویی پاسخ دادند. از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۷ و الگویابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار Amos نسخه ۲۴ برای ارزیابی مدل پیشنهادی استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج یافته­‌ها نشان داد که اثر مستقیم رفتارهای دلبستگی بر نظارت آنلاین و اثر مستقیم نظارت آنلاین بر رضایت زناشویی معنی­دار است ۰۵/۰>p. همچنین اثر مستقیم رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی معنی­دار است ۰۵/۰>p. اثر غیرمستقیم رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی به‌واسطه‌ی نظارت آنلاین نیز معنی­دار است ۰۵/۰>p. با توجه به معنادار بودن اثر رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی در مدل، باید گفت نظارت آنلاین نقش میانجی‌گری جزئی در رابطه بین رفتارهای دلبستگی با رضایت زناشویی ایفا می­کند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­های به‌دست‌آمده از پژوهش حاضر، می­توان گفت که رفتارهای دلبستگی از طریق نظارت آنلاین بر رضایت زناشویی زنان متأهل اثرگذار است.

صفحه ۱ از ۱