logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای یعقوبی

امراله ابراهیمی، حسین مولوی، غفور موسوی، علی‌رضا برنامنش، محمد یعقوبی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۸۶ )
چکیده

Normal ۰ false false false MicrosoftInternetExplorer۴ /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:۰; mso-tstyle-colband-size:۰; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:۰in ۵,۴pt ۰in ۵.۴pt; mso-para-margin:۰in; mso-para-margin-bottom:.۰۰۰۱pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:۱۰.۰pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#۰۴۰۰; mso-fareast-language:#۰۴۰۰; mso-bidi-language:#۰۴۰۰;} مقدمه: هدف از انجام این تحقیق، بررسی ویژگیهای روان سنجی پرسشنامه سلامت عمومی در جمعیت ایرانی و آماده سازی آن به عنوان یک ابزار غربالگری سلامت عمومی در جمعیت ایرانی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه روان سنجی، ۸۰ بیمار روانپزشکی و ۸۰ فرد بهنجار همتا سازی شده بود. ابزار شامل مصاحبه بالینی روانپزشک بر اساس DSM IV ، پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه جمعیت شناختی بود. روش تحلیل داده ها عبارت از تحلیل عوامل، تحلیل تمایزات، تحلیل رگرسیون، همبستگی پیرسون، اسپیرمن- بران و تنصیف گاتمن بود. یافته ها: با تحلیل عوامل، ۴ عامل در GHQ-۲۸ استخراج شد که سه عامل اول بیشترین مقدار واریانس را تبیین می نمود. نقطه برش بالینی، حساسیت، ویژگی، خطای کلی طبقه بندی به ترتیب ۲۴ و ۸۰/۰ و ۹۹/۰ و ۱۰/۰ به دست آمد. ضریب روایی ملاکی ۷۸/۰ ضریب پایانی تنصیف ۹۰/۰ و آلفای کرونباخ ۹۷/۰ به دست آمد. نتیجه گیری: تحلیل عوامل نشان داد ۴ عامل اصلی زیر بنای پرسشنامه سلامت عمومی است. چهار عامل دارای همبستگی درونی نیز هستند. بهترین نقطه برش بالینی این پرسشنامه ۲۴ است که شاخصهای روان سنجی بالایی را دارد. روایی ملاکی، روایی سازه و ضرایب پایایی به دست آمده نشان می دهد یکی از معتبرترین آزمونهای سرند سلامت عمومی است.
حسن یعقوبی، فرامرز سهرابی، علی محمدزاده،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف : پژوهش حاضر به منظور مقایسه اثربخشی رفتار درمانی‌شناختی و روان‌درمانی معنوی- مذهبی با تأکید بر آموزه‌های اسلام بر کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان پسر خوابگاهی انجام شده است. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع کارآزمایی‌های بالینی بود. با اجرای آزمون اضطراب آشکار Cattels به منظور غربال‌گری، از بین دانشجویان خوابگاهی ساکن در خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبایی (در سال تحصیلی ۸۶-۸۷) که دارای اضطراب بودند، تعداد ۴۵ نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. این افراد به طور تصادفی در سه گروه، به عنوان گروه آزمایشی اول (مداخله رفتار درمانی‌شناختی)، گروه آزمایشی دوم (مداخله روان‌درمانی معنوی‌- مذهبی) و گروه شاهد قرار گرفتند. اعضای گروه‌های آزمایشی هر یک در ۱۲ جلسه مداخله درمانی به صورت گروهی ۲ ساعت در هفته شرکت کردند و در گروه شاهد هیچ مداخله‌ای انجام نشد. داده‌های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: بین دو شیوه درمانی در کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان تفاوت معنی‌داری وجود نداشت و هر دو شیوه درمانی به طور معنی‌داری (۰۱/۰ < P) در کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان مؤثر بود. نتیجه‌گیری: تأکید بر آموزه‌های اسلامی در قالب روان‌درمانی معنوی- مذهبی نیز همانند روش‌های شناختی رفتاری می‌تواند در کاهش اضطراب مفید واقع گردد. واژه‌های کلیدی: اضطراب آشکار، رفتار درمانی‌شناختی، معنویت، مذهب، روان‌درمانی معنوی‌- مذهبی.
وحیده لامعی، سعیده لامعی، حسن یعقوبی، علی محمدزاده،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: پرسش‌نامه شخصیت زاکرمن - کلمن (Zuckerman &ndash; Kuhlman Personality Questionnaire) یکی از ابزارهای اندازه&rlm;گیری صفات و ویژگی&rlm;های شخصیتی است که در چارچوب الگوی پنج عاملی جایگزین (FFM یا Five Factor Personality Model) شخصیت زاکرمن ساخته شده است . هدف این پژوهش بررسی خصوصیات روان‌سنجی نسخه ۵۰ گویه&rlm;ای پرسش‌نامه بود. مواد و روش&rlm;ها: طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه&rlm;ای به حجم ۵۰۸ نفر (۳۰۸ نفر دختر و ۲۰۰&divide; و نفر پسر) به روش نمونه&rlm;گیری تصادفی طبقه&rlm;ای از میان دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. مطالعه ساختار عاملی پرسش‌نامه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی به روش مؤلفه&rlm;های اصلی انجام گرفت. هم‌چنین از روایی به روش همزمان و افتراقی و پایایی به روش&rlm; بازآزمایی، آلفای کرونباخ، دو نیمه کردن و ضریب (ICC یا Interaclass Correlation Cofficient) استفاده شده است. یافته&rlm;ها: ضریب پایایی بازآزمایی برای کل پرسش‌نامه ۷۹/۰، آلفای کرونباخ ۶۴/۰، ضریب دو نیمه‌کردن ۶۸/۰ و ضریب ICC ۶۰/۰ (۰۰۱/۰>P) به‌دست آمد. تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریماکس پنج عامل را برای پرسش‌نامه استخراج نمود که به ترتیب عبارت است از: اضطراب &ndash; روان&rlm;رنجورخویی، هیجان&rlm;خواهی تکانشی، فعالیت، مردم&rlm;آمیزی و پرخاشگری &ndash; خصومت. روایی همزمان پرسش‌نامه از طریق تحلیل همبستگی&rlm;های به‌دست آمده با پرسش‌نامه شخصیتی آیزنک (Eysenck&#۰۳۹;s questionnaire.) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان&rlm;دهنده همبستگی میان دو پرسش‌نامه بود. در بحث روایی افتراقی هم پرسش‌نامه و عامل&rlm;های آن ( به جز عامل فعالیت) به بهترین نحو توانسته بین‌گروهی از افراد که نمرات بالایی و گروهی از افراد که نمرات پایینی در شاخص&rlm;های N,P,E آیزنک کسب کرده بودند، تمایز قایل شود. نتیجه‌گیری: نتایج حکایت از این داشت که پرسش‌نامه شخصیت زاکرمن &ndash; کلمن در جامعه ایرانی از خصوصیات روان‌سنجی مطلوبی برخوردار است و از آن می&rlm;توان در زمینه&rlm;های پژوهشی استفاده کرد. واژه&rlm;های کلیدی: پرسش‌نامه شخصیت زاکرمن &ndash; کلمن، الگوی پنج عاملی جایگزین، روایی، پایایی، خصوصیات روان‌سنجی.
علی مشهدی، فاطمه میردورقی، جعفر حسنی، حمید یعقوبی، محمد حمزه لو، زهرا حسین زاده ملکی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی شیوع نشانه‌های اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی و رابطه آن&rlm;ها با مؤلفه کندی زمان شناختی در دانشجویان سال اول دانشگاه فردوسی مشهد بود. مواد و روش&rlm;ها: در این پژوهش توصیفی- مقطعی، جامعه آماری تمامی دانشجویان سال اول دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ (۳۲۷۲ نفر) بودند که به صورت سرشماری در این پژوهش شرکت داشتند و مقیاس درجه‌بندی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی بزرگ‌سالان بارکلی را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده&rlm;های پژوهش با استفاده از نمرات Z، آزمون خی دو و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. یافته&rlm;ها: یافته&rlm;ها نشان داد در شاخص نارسایی توجه ۱۹۲ نفر (۹/۵ درصد)، فزون کنشی ۲۸۱ نفر (۶/۸ درصد) و تکانش&rlm;گری ۱۸۹ نفر (۸/۵ درصد) از این دانشجویان دارای نشانه‌های مرضی این اختلال می‌باشند. به عبارت دیگر، تعداد ۲۱۷ نفر (۶/۶ درصد) مشتمل بر۱۰۰ دختر (۱/۵ درصد) و ۱۱۷ پسر (۹ درصد) از این دانشجویان بر اساس نمره کلی مقیاس درجه‌بندی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی بزرگ‌سالان دارای نشانه‌های تشخیصی این اختلال بودند. هم‌چنین بررسی همبستگی بین نشانه‌های اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی و مؤلفه کندی زمان شناختی نشان داد کندی زمان شناختی بیشترین همبستگی را با نشانه نارسایی توجه (۷۳/۰r=) دارد. نتیجه&rlm;گیری :شیوع بالای نشانه‌های اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی در بین دانشجویان، ضرورت پیشگیری و اعمال برنامه‌های درمانی را برای این اختلال نشان می‌دهد. واژه&rlm;های کلیدی: اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی، تکانش&rlm;گری، کندی زمان‌شناختی، دانشجویان.
مهدی یعقوبی، فاطمه زرگر، حسین اکبری،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف : مرور مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که نرخ بازگشت در اختلالات مصرف مواد، حتی پس از شرکت در درمان‌های دارویی مرتبط بالا است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مدل پیشگیری از بازگشت مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر میزان بازگشت در مصرف ‌کنندگان مواد افیونی انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر در قالب یک کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۴ در شهر کاشان انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مصرف ‌کنندگان مواد افیونی مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر کاشان بود. تعداد ۷۰ نفر از مصرف‌ کنندگان مواد افیونی به صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه شاهد و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایش طی ۸ جلسه تحت آموزش پیشگیری از بازگشت مبتنی بر ذهن‌آگاهی قرار گرفت و گروه شاهد هیچ مداخله‌ای را دریافت نکرد. در هر دو گروه، در پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری (یک ماه پس از پس‌آزمون) برای سنجش فروانی بازگشت از آزمایش مرفین استفاده شد. داده‌های مطالعه با نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آزمون‌های t برای مقایسه معنی‌داری میانگین سنی در بین دو گروه و آزمون ۲ &chi; به منظور مقایسه دیگر متغیرهای جمعیت شناختی مانند وضعیت اشتغال، سطح تحصیلات، تاریخچه مصرف، وضعیت تأهل و همچنین، بررسی میزان بازگشت دو گروه تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج آزمون ۲ &chi; نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین فراوانی بازگشت در دو گروه وجود داشت (۰۵۰/۰ > P). نتیجه‌گیری: برنامه پیشگیری از بازگشت مبتنی بر ذهن‌آگاهی می‌تواند جزء برنامه‌های مداخلاتی اثربخش در سوء مصرف ‌کنندگان مواد مخدر قرار گرفته و از بازگشت پیشگیری نماید.
آیت اله فتحی، حسین رستمی، صمد پیشرو، رقیه کیانی، شهناز یعقوبی زاده،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به عواقب خطرناکی که اعتیاد به اینترنت برای افراد بخصوص نوجوانان دارد پرداختن به مسئله اعتیاد به اینترنت و پیامدهای آن بر زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی نوجوان حائز اهمیت است. ازاین‌رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش اعتیاد به اینترنت (Internet addiction) در سلامت اجتماعی (Social health) نوجوانان بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی و از نوع پیمایشی است. بدین منظور از بین کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان اهر که به تعداد ۳۷۶۷ نفر بود، بر اساس جدول مورگان نمونه‌ای به تعداد ۳۴۸ دانش‌آموز در دوطبقه پسر (۱۷۷) نفر و دختر (۱۷۱) نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه نسبتی انتخاب شد. شرکت‌کنندگان پرسشنامه اعتیاد به اینترنت Internet Addiction Test) یا IAT) و سلامت اجتماعی (Social Health Questionnaire یا SHQ) را تکمیل کردند. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش‌های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه‌وتحلیل شد. یافته‌ها: میانگین (انحراف معیار) سن شرکت‌کنندگان در مطالعه (۴۷/۰)۳/۱۶ سال بوده و میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی در بین شرکت‌کنندگان با میانگین (انحراف معیار) (۷۶/۰)۳۸/۳ است. میانگین (انحراف معیار) شکوفایی اجتماعی (۰۳/۱)۷۴/۱۸ (۵۴۵/۰- =r)، همبستگی اجتماعی (۷۸/۰)۷۴/۱۳ (۱۲۹/۰- =r)، انسجام اجتماعی (۵۲/۱)۳۰/۱۳ (۴۱۷/۰- =r)، پذیرش اجتماعی (۹۵/۱)۴۷/۲۲ (۳۷۸/۰-= r) و مشارکت اجتماعی (۷۶/۱)۴۱/۲۲ (۳۹۶/۰- =r) با اعتیاد به اینترنت (۹۲/۷)۱۶/۴۱ همبستگی منفی و معنادار داشت (۰۵/۰>p) و مؤلفه‌های سلامت اجتماعی می‌توانند اعتیاد به اینترنت را به‌طور معناداری پیش‌بینی کنند. نتیجه‌گیری: مطالعه نشان داد که میزان بالاتر اعتیاد به اینترنت می‌تواند در کاهش سلامت اجتماعی افراد مؤثر باشد. بنابراین، برای کاهش مشکلات و پیشگیری از بروز مشکلات آسیب‌های نوپدیدی مانند اعتیاد اینترنتی، باید برنامه‌های ارتقای سلامت و سایر راه‌های پیشگیری را در اولویت قرارداد.
سید حامد حسین‌ پور خاقانی، رحیم یوسفی، رضا عبدی، حسن یعقوبی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به وجود تنوع شناختی، شخصیتی و تفاوت‏های فرهنگی افراد و همچنین با نگرش به پنهان‏کاری‏های متعدد در خصوص افشاء نشانگان بدریخت‏انگاری بدن، مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین طرحواره‏های ناسازگار اولیه و ابعاد مرضی شخصیت با نشانگان بدریخت‏انگاری بدن، از طریق میانجی‏گری حساسیت به طرد و نگرش‏‏های فرهنگی-اجتماعی نسبت به ظاهر انجام گرفت. 
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مدل‏یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری؛ کلیه دانش‏آموزان مقطع متوسطه دوم نواحی پنج‌گانه تبریز در سال‏تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بودند که با روش نمونه‏گیری در دسترس به تعداد ۳۹۶ نفر انتخاب و به پرسش‏نامه‏های نشانگان بدریخت انگاری بدن (اوستوزین و همکاران)، طرحواره‏های ناسازگار اولیه یانگ (فرم کوتاه)، ابعاد مرضی شخصیت ((PID-۵، نگرش‏های فرهنگی-اجتماعی نسبت به ظاهر (SATAQ-۳) و حساسیت به طرد مبتنی بر ظاهر (پارک) پاسخ دادند. جهت محاسبه شاخص‌های توصیفی و همبستگی از نرم‌افزار SPSS و برای مدل‏یابی معادلات ساختاری نیز، از نرم‌افزارAMOS  استفاده شد.
یافته‌ها: مبتنی بر نتایج در نگاره مدل اصلاحی پژوهش، ‌ تمامی مسیرهای مستقیم مفروضه، به‌غیر از مسیر ابعاد مرضی شخصیت به نشانگان بدریخت‏انگاری بدن (اندازه اثر: ۱۱/۰ و ۰۹/۰: P)، دارای اثر مستقیم و مثبت معنی‏داری می‏باشد (۰۵/۰< P). همچنین نقش میانجی حساسیت به طرد و نگرش‌های فرهنگی-اجتماعی نسبت به ظاهر در ارتباط بین طرحواره‏های ناسازگار اولیه و ابعاد مرضی شخصیت با نشانگان بدریخت انگاری بدن در سطح معنی‏داری قرار دارد (۰۱/۰< P).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‏دهد، طرحواره‏های ناسازگار اولیه و ابعاد مرضی شخصیت مـی‏توانند شـکل‏گیـری نشانگان بدریخت انگاری بدن را برمبنای مکانیـسم‏هـای واسـطه‏ای حساسیت به طرد و نگرش فرهنگی-اجتماعی نسبت به ظاهر در بـین نوجوان پیش‏بینی کنند.  
دکتر سودابه ارشادی منش، دکتر طاهره محمودیان دستنائی، مصطفی یعقوبی محجوب،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تلاش­های زیادی بر اساس متغیرهای روان‌شناختی، جامعه‌شناسی و فرهنگی برای تعیین ماهیت جرم و جنایت صورت گرفته است. این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سؤال است که آیا صفات تاریک شخصیت و ابعاد سرشت و منش از طریق خودکنترلی بر رفتارهای مجرمانه تأثیر دارند.
مواد روش­‌ها: روش پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ سال شهرستان خرم‌آباد در سال ۱۴۰۲ بودند. نمونه پژوهش ۳۵۰ نفر از نوجوانان بودند که به روش نمونه­گیری خوشه­ای انتخاب شدند و به پرسشنامه­های سه‌گانه تاریک شخصیت (پائلوس و جونز، ۲۰۱۱)، فرم کوتاه پرسشنامه سرشت و منش آدان و همکاران (۲۰۰۹)، خودکنترلی تانجی و همکاران (۲۰۰۴) و رفتارهای مجرمانه نوجوانان پیچرو (۲۰۱۹) پاسخ دادند. جهت ارزیابی الگوی پیشنهادی از الگویابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار AMOS ۲۴ و SPSS ۲۶  استفاده شد.
یافته­‌ها: نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد که بین سه‌گانه تاریک شخصیت با رفتارهای مجرمان نوجوانان رابطه مثبت و معنی­داری وجود داشت (۰۰۱/۰P). همچنین نتایج نشان داد که بین نوجویی و آسیب پرهیزی با رفتارهای مجرمانه رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد(۰۰۱/۰P)؛ بین پاداش وابستگی، پشتکار، خود راهبری، همکاری و خود فراروی با رفتارهای مجرمانه رابطه منفی و معنی‌داری وجود دارد(۰۰۱/۰P). نتایج مدل یابی معادله ساختاری نشان داد که ۳۰ درصد از واریانس خودکنترلی توسط صفات تاریک شخصیت و ابعاد سرشت و منش تبیین می­شود. در نهایت ۴۳ درصد از واریانس رفتارهای مجرمانه توسط صفات تاریک شخصیت، ابعاد سرشت و منش  و خودکنترلی تبیین می­شود.
نتیجه‌­گیری: با توجه به نتایج می­توان نتیجه گرفت که صفات تاریک شخصیت و ابعاد سرشت و منش به‌طور غیرمستقیم از طریق مهارت­های خودکنترلی ضعیف بر رفتارهای مجرمان نوجوانان تأثیر دارند. لذا پیشنهاد می­شود برنامه­‌های پیشگیری از آسیب­های اجتماعی بر روی مهارت­های خویشتن­داری و خودکنترلی متمرکز باشند.
دکتر ابوالقاسم یعقوبی، زهرا فنائی نعمت سرا،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف:  کیفیت ارزیابی شخصی در مواجهه با موقعیت‌های استرس‌زا در مادران مبتلا به کودک دارای ناتوانی در یادگیری، نقش مهمی در بهزیستی روان‌شناختی آنها و در نتیجه ارتقاء نقش حمایتی آنها از فرزندانشان دارد؛ لذا  پژوهش حاضر، با هدف پیش‌بینی ارزیابی شخصی بحران‌محور مادران دارای کودک مبتلا به اختلال یادگیری بر اساس انعطاف‌پذیری شناختی و نقش میانجی باورهای معنوی انجام شد.
مواد و روش‌ها: روش تحقیق، توصیفی- همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش، مادران دارای کودک مبتلا به اختلال یادگیری مراجعه کننده به مراکز اختلال یادگیری باران و ساحل استان همدان، در سال  ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بود که از میان آن ها ۲۰۲ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‌ها از پرسشنامه ارزیابی شخصی بحران‌محور خانواده (السون و همکاران، ۱۹۸۱)، انعطاف‌پذیری شناختی (دنیس و واندروال، ۲۰۱۰) و دینداری/ معنویت مؤسسه ملی سلامت ایالات‌متحده آمریکا (۱۹۹۹) استفاده شد. تمام تحلیل‌ها با استفاده از نرم‌افزار   Amos  و SPSS نسخه ۲۴ انجام شد.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد که انعطاف‌پذیری شناختی تأثیر مثبت و معناداری بر باورهای معنوی دارد (β=۰,۶۵). همچنین، تأثیر باورهای معنوی بر ارزیابی شخصی مثبت و معنادار بود (β=۰,۶۳). با این حال، تأثیر مستقیم انعطاف‌پذیری شناختی بر ارزیابی شخصی معنادار نبود(β=۰,۰۶)  و تأثیر غیرمستقیم انعطاف‌پذیری شناختی بر ارزیابی شخصی از طریق باورهای معنوی بر اساس روش بوت‌استروپ ( فاصله اطمینان  ۹۵%)، معنادار بود(β=۰,۴۰) .
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه بینش های ارزشمندی را برای مشاورانی که با کودکان مبتلا به اختلال یادگیری کار می‌کنند ارائه می‌دهد و به آنها کمک می‌کند تا اثر بخشی مداخلات حمایتی خود را برای مادران کودکان مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری افزایش دهند. این پیشرفت‌ها از طریق استراتژی های متمرکز بر افزایش انعطاف‌پذیری شناختی، تقویت باورهای معنوی و تقویت خودارزیابی های مثبت تسهیل خواهد شد

صفحه ۱ از ۱