logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای شیخ الاسلامی

احمدرضا حاجیان، محمود شیخ الاسلامی، رضا همایی، فیض‌اله رحیمی، مهین امین الرعایا،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف : هوش معنوی و هوش هیجانی می‌تواند مکمل یکدیگر در جهت سالم‌سازی زندگی انسان باشد. از سویی، هوش معنوی با تقویت معنویات و اعتقادات دینی موجب ثبات صفات پسندیده می‌شود و از سوی دیگر، هوش هیجانی موجب بهبودی روابط اجتماعی و کنترل عواطف و احساسات می‌گردد. بدین ترتیب فرد می‌تواند به سوی کمال حرکت کند. مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی- همبستگی است و حجم نمونه برآورد شده برابر با ۴۲۴ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۹۰ بود که به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای از دانشکده‌ها و رشته‌های مختلف انتخاب شدند. ابزارهای اندازه‌گیری شامل دو پرسش‌نامه سنجش ویژگی‌های هوش هیجانی Petrides و Farnham و پرسش‌نامه هوش معنوی محقق ساخته بود که ضریب پایایی به دست آمده برای آن‌ها به ترتیب ۸۴/۰ و ۸۷/۰ بود. جهت تحلیل داده‌های حاصل از روش آماری تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌ها طبق برآورد تحلیل رگرسیون نشان داد که بین هوش معنوی با هوش هیجانی رابطه وجود دارد و این ارتباط در ابعاد مختلف هوش معنوی و هوش هیجانی مشاهده شد و رابطه معنی‌داری بین آن‌ها وجود داشت. نتیجه‌گیری: هوش معنوی بیشتر موجب هوش هیجانی بیشتر می‌شود و به واقع هوش معنوی تقویت کننده هوش هیجانی است. واژه‌های کلیدی: دانشجویان، هوش معنوی، هوش هیجانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  
احمد رضا حاجیان، محمود شیخ الاسلامی، رضا همایی، سمیه محمدی، غلامرضا خیر آبادی،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف : هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین شفافیت نقش و سازگاری شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. با توجه به تأثیری که آگاهی کارکنان از وظایف و نقش‌های سازمانی و شغلی می‌تواند بر سازگاری شغلی آن‌ها بگذارد، پژوهش حاضر به این موضوع پرداخته است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه مقطعی، ۲۴۲ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای متناسب با جامعه آماری دانشکده‌ها انتخاب شدند. ابزارهای اندازه‌گیری پرسش‌نامه سازگاری شغلی Davis و Lofqist و پرسش‌نامه شفافیت نقش Sawer بود. در تحلیل داده‌های حاصل از روش آماری ضریب رگرسیون استفاده شد. یافته‌ها: هر یک از متغیرهای محیط شغلی، شخصیت و ارزش‌ها و نیازها به تنهایی تحت تأثیر شفافیت هدف قرار داشت. همچنین متغیرهای محیط شغلی، شخصیت، ارزش‌ها و نیازها و رضایتمندی نیز به تنهایی تحت تأثیر شفافیت فرایند بود. نتیجه‌گیری: بنابراین اگر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شفافیت لازم در روند منطقی تقسیم وقت کاری، برنامه‌ریزی کارها، برنامه‌ریزی در کارها، ارزشیابی عملکرد، کیفیت انجام وظایف، دسترسی به ابزار و وسایل انجام وظایف،‌ دستیابی به اطلاعات جدید و مقررات مربوط به مسایل ایمنی، وجود داشته باشد، می‌توان انتظار داشت که افراد شغل خود را بهتر بپذیرند و سازگاری بالاتری را در محیط کار از خود نشان دهند. واژه‌های کلیدی: شفافیت نقش، سازگاری شغلی، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی
حسن گرجیان مهلبانی، علی شیخ الاسلامی، احمدرضا کیانی، علی رضایی شریف،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: در بین همه مشکلاتی که می‌تواند در یک رابطه زناشویی رخ دهد، خیانت شدیدترین و تهدید آمیزترین مسئله برای پایداری روابط است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی زوج‌درمانی بازسازی عاطفی بر تنظیم شناختی هیجان در زنان آسیب‌دیده از خیانت بود.
مواد و روش‌ها: روش تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود.. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره التیام و مهرافزا شهر بابلسر در سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود. حجم نمونه شامل ۲۴ زوج یعنی ۱۲ زوج گروه اول آزمایش (زوج‌درمانی مبتنی بر بازسازی عاطفی) ۱۲ زوج گروه کنترل بود که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در گروه‌ها جایگزین شدند. برای گردآوری داده­ها از آزمون تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱) استفاده شد. روش تجزیه‌وتحلیل داده­ها آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر بود.
یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد زوج‌درمانی بازسازی عاطفی در بهبود راهبردهای تنظیم شناختی هیجانی زنان آسیب‌دیده از خیانت اثربخش بود (۰۵/۰>p).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌­های به‌دست‌آمده می­توان گفت زوج‌درمانی بازسازی عاطفی در کاهش مشکلات هیجانی و بهبود راهبردهای هیجانی زنان اثربخش است.
قادر نعیمی، حسین قمری گیوی، اسماعیل صدری دمیرچی، علی شیخ الاسلامی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: از جمله زمینه­های تحصیلی جذاب و پرمتقاضی در بین داوطلبان ورود به دانشگاه، رشته­های پیراپزشکی می­باشد. اما اخیراً می­توان شاهد تغییر رشته، افت تحصیلی و شرکت مجدد در آزمون سراسری توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته­ها بود. این پژوهش با هدف بررسی و شناسایی عوامل روانشناختی آسیب­های فرایند انتخاب رشته تحصیلی در دانشجویان پیراپزشکی انجام شد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش حاضر از نوع کیفی و با استفاده از روش نظریه داده­بنیاد انجام شد. مشارکت­کنندگان شامل ۱۸ نفر از دانشجویان رشته­های پیراپزشکی بودند که به شیوه­ی هدفمند و بر اساس قانون اشباع داده­ها انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه­ساختاریافته بود. تحلیل داده­ها از طریق رهیافت نظام­مند استراوش و کوربین صورت گرفت. کدگذاری داده­ها در سه بخش کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. 
یافته‌ها: اطلاعات ثبت، کدگذاری و در قالب کدهای ثانویه، مقوله­های فرعی و مقوله­های اصلی دسته­بندی شدند. تحلیل نظرات دانشجویان به شناسایی ۱۱۲کد ثانویه، ۱۴ مقوله فرعی و ۴ مقوله­ اصلی شامل مهارت­های شناختی ناکارآمد، جهت­گیری مختل، هیجان­های نابسنده و رفتارها و اقدامات عملی نامؤثر منجر شد.
نتیجه‌گیری: یافته­های پژوهش، حاکی از این است که عوامل روانشناختی در ایجاد و ادامه­ی آسیب­های فرایند انتخاب رشته تحصیلی نقش قابل توجهی دارند و مشکلات فردی و روانشناختی، می­تواند مسیر صحیح انتخاب رشته تحصیلی را با چالش­های اساسی مواجه کند.  نتایج این مطالعه می­تواند در شناسایی و کاهش آسیب­های ناشی از عوامل فردی و روانشناختی در مسیر انتخاب رشته دانشگاهی مؤثر واقع شود.

تازه‌های تحقیق
حسین قمری:
Google Scholar, Pubmed
حسن گرجیان مهلبانی، علی شیخ الاسلامی، احمدرضا کیانی، علی رضایی شریف،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: در بین همه مشکلاتی که می‌تواند در یک رابطه زناشویی رخ دهد، خیانت شدیدترین و تهدیدآمیزترین مسئله برای پایداری روابط است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو بر نشانگان تنیدگی و اعتماد در زنان آسیب‌دیده از خیانت بود.
مواد و روش‌ها: روش تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره التیام و مهرافزا شهر بابلسر در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود. حجم نمونه شامل ۲۴ زوج یعنی ۱۲ زوج گروه آزمایش (زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو) ۱۲ زوج گروه کنترل بود که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در گروه‌ها جایگزین شدند. برای گردآوری داده­ها از آزمون پرسشنامه نشانگان تنیدگی (SSI) و پرسشنامه اعتماد در روابط نزدیک رمپل، هولمز و زانا (۱۹۸۶) استفاده شد. روش تجزیه‌وتحلیل داده­ها آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر بود که با استفاده از نرم­افزار SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو در کاهش نشانگان تنیدگی (۳۴/۱۴۷F=،۰۵/۰p≤) و افزایش اعتماد ۱۷/۵۸F=،۰۵/۰p≤) زنان آسیب‌دیده از خیانت اثربخش بود و اثربخشی آن در مرحله پیگیری نیز پایدار بود (۰۵/۰p≤).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­های به‌دست‌آمده می­توان گفت زوج‌درمانی شناختی- رفتاری داتیلیو در کاهش مشکلات هیجانی و بهبود نشانگان تنیدگی و اعتماد زنان آسیب‌دیده از خیانت اثربخش است.

تازه‌های تحقیق

علی شیخ الاسلامی: Google Scholar, Pubmed

صفحه ۱ از ۱