logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سلیمانی فر

سارا قربانی، شهره سلیمانی فر،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تکنیک رهایی هیجانی (EFT) یکی از شیوه‌های نوین درمانی است که می­تواند با تأثیرات مثبتی که در فیزیولوژی مغز ایجاد می­­کند بر روی خلق و ناگویی هیجانی نیز تأثیر مثبت ایجاد کند. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تکنیک رهایی هیجانی (EFT) بر بهبود ناگویی هیجانی و خلق منفی زنان مبتلا به اضطراب حالت-صفت بود.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش حاضر از نوع مطالعه‌ی طرح تجربی مورد منفرد بود. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر، کلیه‌ی زنان دارای اضطراب حالت صفت مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در تابستان و پاییز ۱۳۹۹ بودند که از این میان ۳ نفر که واجد ملاک‌های اضطراب حالت- صفت بودند و ازلحاظ ویژگی‌های ملاک ورود و خروج و سایر ویژگی‌هایی همچون میزان تحصیلات، رده سنی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی مشابه به هم بودند؛ انتخاب شدند. آزمودنی­ها به پرسشنامه‌های ناگویی هیجانی تورنتو، اضطراب، افسردگی و تنیدگی (DASS-۲۱) و چک‌لیست اختلالات روانی (SCL۹۰) پاسخ دادند. سپس، گروه آزمایش ۱۰ جلسه­ی ۹۰ دقیقه‌ای آموزش تکنیک رهایی هیجانی EFT را دریافت کردند درحالی‌که گروه کنترل هیچ آموزشی را دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از تحلیل روش تحلیل درون موقعیتی و بین موقعیتی به تحلیل اثربخشی متغیر مستقل (مداخله EFT) بر متغیرهای وابسته (ناگویی هیجانی و خلق منفی) بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج بیانگر این بود که رهایی هیجانی (EFT) بر بهبود ناگویی هیجانی و خلق منفی در زنان مبتلا به اضطراب حالت صفت به‌طور معناداری مؤثر بوده است (۰۱/۰>p).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، می­توان گفت که، رویکرد درمانی رهایی هیجانی (EFT) می­تواند به‌عنوان یک گزینه مداخله­ای مؤثر برای کمک به زنان مبتلا به اضطراب حالت صفت جهت کاهش ناگویی هیجانی و خلق منفی آنان مورداستفاده قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱