logo
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )                   جلد ۲۱ شماره ۴ صفحات ۶۳۶-۶۲۴ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimohammadi S, Mohammadi Frud H. The Effectiveness of Couple Therapy Based on Guttman's Model on Emotional Distress and Quality of Marital Relationships in Betrayed Women. RBS 2024; 21 (4) :624-636
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1672-fa.html
علی محمدی ساناز، محمدی فرود حمید. اثربخشی زوج‌درمانی مبتنی بر مدل گاتمن بر آشفتگی هیجانی و کیفیت روابط زناشویی در زنان خیانت دیده. تحقیقات علوم رفتاری. ۱۴۰۲; ۲۱ (۴) :۶۲۴-۶۳۶

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-۱-۱۶۷۲-fa.html


۱- گروه روان شناسی بالینی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
۲- گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، dr.mohammadiforod@gmail.com
چکیده:   (۱۲۶۴ مشاهده)
زمینه و هدف: مدیریت هیجانات و بهبود روابط به ویژه کیفیت روابط زناشویی در زوجین مورد علاقه بسیاری از پژوهشگران می باشد، در این راستا رویکردهای مختلف روان شناختی در جهت نیل به این مسئله مورد استفاده قرار گرفته اند؛ هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر مدل گاتمن بر آشفتگی هیجانی وکیفیت روابط زناشویی در زنان خیانت دیده بود.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه های کنترل و آزمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق را زنان مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره منطقه 2  شهر تهران در سال  1402 دارای مشکلات خانوادگی تشکیل دادند. روش نمونه‌گیری هدفمند و براساس معیارهای ورود و خروج بوده که 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه کنترل (15 نفر) و آزمایشی (15 نفر) تقسیم شدند. حجم نمونه با استفاده از نرم افزار Gpower تعیین شد. ابزارهای تحقیق پرسشنامه آشفتگی هیجانی توسط سیمونز و گاهر (2005)، پرسشنامه کیفیت زناشویی باسبی، کران، لارسن و کریستنسن در سال 1995 بود. جهت تجزیه‌وتحلیل داده ­های تحقیق از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. تمام عملیات آماری پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 با سطح معنی­داری  05/0>P در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که پس از کنترل اثر پیش‌آزمون، تفاوت نمره‌های پیش‌آزمون- پس‌آزمون دو گروه برای متغیر آشفتگی هیجانی و کیفیت روابط زناشویی معنادار است و میانگین نمره‌های گروه آزمایش در متغیر آشفتگی هیجانی نیز به‌طور معناداری کمتر از گروه کنترل است (05/0>P).همچنین میانگین نمره‌های گروه آزمایش در متغیر کیفیت روابط زناشویی نیز به‌طور معناداری بیشتر از گروه کنترل است (05/0>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که زوج درمانی مبتنی بر مدل گاتمن در کاهش آشفتگی هیجانی و افزایش کیفیت روابط زناشویی زنان خیانت دیده اثربخش است.
متن کامل [PDF 1298 kb]   (۷۱۵ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/10/25 | پذیرش: 1402/11/30 | انتشار: 1402/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.