۱- کارشناسی ارشد گروه روانشناسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
۲- استادیار گروه معارف اسلامی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران ، habdi1978@gmail.com
۳- استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.
چکیده: (۹۰۶ مشاهده)
مقدمه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی بازیدرمانی بر مشکلات رفتاری، احساس تنهایی و افسردگی کودکان ناشنوا بود.
مواد و روشها: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون، پسآزمون و گروههای کنترل و آزمایشی میباشد. جامعه آماری تحقیق را کودکان ناشنوا شهرستان شاهرود تشکیل دادند. روش نمونهگیری هدفمند بوده که براساس معیارهای ورود به تحقیق 30 نفر از کودکان مدارس استثنایی شهرستان شاهرود انتخاب شدند که بهصورت تصادفی ساده به 2 گروه تقسیم شدند. پرسشنامههای تحقیق شامل احساس تنهایی آشر کودک و نوجوان، پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان کوای و پترسون (RBPC) – فرم تجدیدنظر شده و افسردگی کودکان ﻣﺎریﺎ ﮐﻮاس (CDI) بود. جهت تجزیهوتحلیل دادههای تحقیق از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. تمام عملیات آماری پژوهش با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 25 با سطح معنیداری 05/0>P در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که پس از کنترل اثر پیشآزمون، تفاوت نمرههای پیشآزمون- پسآزمون دو گروه برای متغیر مشکلات رفتاری و افسردگی معنادار است و میانگین نمرههای گروه آزمایش در متغیر مشکلات رفتاری و افسردگی نیز بهطور معناداری کمتر از گروه کنترل است (001/0>p). همچنین تفاوت میانگین نمرههای پسآزمون احساس تنهایی در دو گروه آزمایش و کنترل معنادار است (031/0=P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق میتوان گفت که بازیدرمانی رویکرد و مداخله مناسب در کاهش مشکلات رفتاری، افسردگی و احساس تنهایی کودکان ناشنوا میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/8/23 | پذیرش: 1402/10/6 | انتشار: 1402/7/10