دوره 20، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 379-368 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران.
2- استادیار گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، ایران. ، Masoud.dayarian@gmail.com
3- استادیار گروه روانشناسی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران.
4- استادیار گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، ایران.
چکیده:   (966 مشاهده)
زمینه و هدف: زنان دارای تعارض زناشویی از تاب‌آوری کمتری در زندگی خود برخوردار هستند، به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی بسته درمانی اصالت در دنیاهای سه‌گانه مبتنی بر نظریه وجودی رولومی بر تاب‌آوری روان‌شناختی زنان دارای تعارض زناشویی صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش حاضر کمی و از نوع مطالعات نیمه آزمایشی و طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری این مطالعه شامل زنان مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان‌شناختی شهر اصفهان بودند که از بین آن‌ها 26 نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین گردیدند. برای جمع­آوری اطلاعات پرسشنامه­ تاب‌آوری کانور و دیویدسون (2003) بکار برده شد. گروه آزمایش طی 14 جلسه ۷۵ دقیقه­ای بسته درمانی را دریافت کردند و در این مدت گروه گواه، هیچ‌گونه مداخله­ای دریافت نکرد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS-24 و با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر و مجذور کای در سطح 05/0 انجام شد.
یافته‌ها: با توجه به آزمون مجذور کای، تفاوت معناداری از لحاظ سن، تحصیلات و اشتغال بین دو گروه مشاهده نشد، همچنین نتایج پژوهش نشان داد بسته درمانی اصالت در دنیاهای سه‌گانه مبتنی بر نظریه وجود رولومی در افزایش نمره تاب‌آوری تأثیر معناداری داشته است (05/0>p). از طرفی دیگر نیز این بسته درمانی موجب افزایش معنادار نمره زیر مقیاس‌های شایستگی، اعتماد به غرایز، پذیرش و تأثیرات معنوی افراد گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه شده است (05/0>p).
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حکایت از تأثیر معنادار برنامه درمانی اصالت در دنیاهای سه‌گانه مبتنی بر نظریه وجودی رولومی بر تاب‌آوری در زنان دارای تعارض زناشویی دارد، بنابراین می‌توان از این بسته درمانی برای ارتقا تاب‌آوری زنان دارای تعارض زناشویی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 549 kb]   (375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/18 | پذیرش: 1401/10/18 | انتشار: 1401/10/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.