۱- استادیار، مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
۲- دانشیار، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (۲۰۲۴ مشاهده)
زمینه و هدف : پاسخ مناسب و جامع به مشکلات و نیازهای خدمات سلامت روان مستلزم به کارگیری رویکردهای مشارکتی است. از این رو هدف از این مطالعه مروری، معرفی مشارکت بین حرفهای به عنوان یکی از راهکارهای مفید ارایه خدمات در عرصه سلامت روان است. مواد و روشها: اطلاعات این مطالعه مروری از طریق جستجوی منابع الکترونیکی شامل موتور جستجوگر گوگل و بانکهای اطلاعاتی و نیز جستجوی دستی از طریق منابع کتابخانهای به دست آمده است. یافتهها: با وجود دشواری و پیچیدگی مفهومپردازی مشارکت بین حرفهای، مطالعات مختلف مزایای متعددی را برای استفاده از رویکردهای چند رشتهای و بین حرفهای ذکر کردهاند که بخشی از آن مربوط به بهرهمندی مددجویان از خدمات سلامت روان مناسبتر و بخشی دیگر مربوط به ارتقای رضایتمندی و تسهیل ارایه خدمات توسط کارکنان حرفهای است. نتیجهگیری: با توجه به اهمیت مشارکت بین حرفهای در خدمات سلامت روان، ضروری است که فراگیران علوم سلامتی و کارکنان حرفهای نظام سلامت در این زمینه آمادگیهای لازم را کسب نمایند. واژههای کلیدی: مشارکت بین حرفهای، خدمات سلامت روان، مددجو، نظام سلامت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/11/19 | انتشار: 1390/11/26