logo
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )                   جلد ۱۹ شماره ۴ صفحات ۶۷۰-۶۶۲ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodaparast S, Abdi H, Bakhshalipour V, Babaee Bigham Lahiji M. The effect of aerobic exercise on improving the mental quality of sleep and quality of life of the elderly. RBS 2022; 19 (4) :662-670
URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-1-1292-fa.html
خداپرست سیاوش، عبدی حسن، بخشعلی پور وحید، بابایی بیغم لاهیجی محمد. تاثیر تمرینات هوازی بر بهبود کیفیت ذهنی خواب و کیفیت زندگی سالمندان. تحقیقات علوم رفتاری. ۱۴۰۰; ۱۹ (۴) :۶۶۲-۶۷۰

URL: http://rbs.mui.ac.ir/article-۱-۱۲۹۲-fa.html


۱- گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
۲- گروه تربیت‌بدنی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران ، hassanabi57@yahoo.com
۳- آموزشکده فنی و حرفه ای سما سیاهکل، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیاهکل ، ایران
۴- گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مهرآستان، ایران
چکیده:   (۱۸۸۳ مشاهده)
زمینه و هدف: خواب یکی از عناصر مهم در چرخه های شبانه روزی است که با بازسازی قوای جسمانی و روانی همراه می باشد و تاثیر فراوانی بر کیفیت زندگی دارد. فعالیت های ورزشی از جمله عوامل مداخله گر در بهبود کیفیت خواب و کیفیت زندگی است؛ از این رو، این مطالعه با هدف تاثیر تمرینات هوازی بر بهبود کیفیت ذهنی خواب و کیفیت زندگی سالمندان انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع نیمه تجربی می­باشد و آزمودنی های این مطالعه را 40 سالمند در سال 1399 تشکیل دادند. برای احصا اطلاعات از پرسشنامه دموگرافیک محقق ساخته و پرسشنامه های استاندارد سنجش کیفیت خواب پیترزبورگ (PSQI) و کیفیت زندگی ((SF-36 استفاده شد. از یک پروتکل تمرینی مناسب جهت مداخله مورد نظر به کار گرفته شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون­های شاپیرو-ویلک، پارامتریک تی وابسته و ناپارامتریک ویلکاکسون و برای محاسبه های آماری از نرم افزار spss استفاده شده است.
یافته‌ها: پس از انجام تمرین هوازی میانگین نمره کیفیت خواب از 1/8 به 6 کاهش یافته یعنی 26 درصد بهبود در کیفیت خواب و میانگین نمره کیفیت زندگی از 63/78 به 73/81 افزایش یافته یعنی4 درصد پیشرفت در کیفیت زندگی مشاهده شد (05/0P<).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مداخله مورد نظر تاثیر معنی داری بر متغیرهای مورد مطالعه دارد و فعالیت های ورزشی باعث بهبود سطح کیفیت خواب و کیفیت زندگی سالمندان می شود.
 
متن کامل [PDF 1231 kb]   (۱۰۹۲ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/5 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.